Топ-100 юних вчених світу: Четверо українців будуть боротися за головний приз

Вчені розглянули кілька тисяч робіт, авторам яких від 13 до 18 років, в результаті чотири наших співвітчизника вийшли у фінал.

Конкурс юних вчених Google Science Fair. Фото: bykvu.comУ конкурсі для молодих вчених від Google визначилися 100 кращих ідей з усього світу, в число фіналістів увійшли відразу чотири учасники з України. Цього тижня завершився один з головних етапів конкурсу юних науковців Google Science Fair. Фіналісти, серед яких четверо українців, будуть боротися за головний приз у $50 000 на навчання, повідомляють Патріоти України з посиланням на AIN.

Всього організатори конкурсу в цьому році отримали кілька тисяч заявок на участь в Google Science Fair зі 107 країн світу. У конкурсі беруть участь молоді науковці у віці від 13 до 18 років. Від України у фінал вийшли:

Микита Гордієнко (17 років) з Києва з проектом "Як розпізнати накопичену втому і запобігти непоправне".

Данило Кузнєцов (15 років) з Дніпра з проектом "Роль властивостей гелиосинхронных орбіт в терраформировании планет з використанням легкодоступних в космосі речовин".

Антон Тихенко (15 років) з міста Лубни з проектом "Функціональний протез руки для пацієнтів з эктродактилией".

Поліна Хадєєва (13 років) з Одеси з проектом "Фотометричне дослідження астероїда 2012 LC1".

Переможців конкурсу оголосять 11 серпня 2016 року. Журі оберуть лише 16 кращих проектів, нагородження яких відбудеться 28 вересня 2016 року в Маунтін В'ю, Каліфорнія. Головний приз – грант на навчання в розмірі $50 000.

Посол розповів, як змінилося ставлення Ізраїлю до українських біженців за останні два роки

п’ятниця, 19 квітень 2024, 1:45

Ізраїль став набагато відкритіший до співпраці з Україною. Українським біженцям надається безпрецедентна допомога, зокрема їм продовжують туристичні візи та дали право на роботу. Про це в інтерв’ю "Главкому" розповів посол України в Ізраїлі Євген Корні...

Безпрецедентний жест щодо іноземця: Зеленський нагородив орденом "За заслуги перед Україною" Алена Делона

четвер, 18 квітень 2024, 22:08

Президент України Володимир Зеленський нагородив легенду французького кіно Алена Делона орденом «За заслуги перед Україною». Про це повідомив посол України у Франції Вадим Омельченко у соцмережах, а також на французькому телебаченні, передають Патріоти...