"Треба розуміти, що ми живемо в світі, де йде війна", - Бутусов про можливі провокації до річниці трагедії в Одесі

Масштабних провокацій не очікується, але спецслужби повинні зберігати пильність, вважає журналіст.

В Одесі в річницю трагедії у Будинку профспілок масштабних провокацій очікувати не варто. Ілюстрація:vikna.if.ua

У річницю трагедії в Одесі - пожежі в Будинку профспілок - не слід очікувати масштабних провокацій. Проте, відповідні структури в Україні повинні зберігати пильність, щоб бути готовими запобігти можливим терактам. Таку думку в коментарі Обозревателю висловив журналіст, військовий експерт Юрій Бутусов, передають Патріоти України.

"Теоретично, звичайно, можуть бути якісь акції, але я не думаю, що станеться щось масштабне. Можливо, насправді ніякого насильства не буде, а буде просто якась символічна дія", - припустив він.

У цьому контексті Бутусов зауважив: "Я не бачу тут в Україні якихось системно діючих диверсійних груп. Після того як розгромили значну кількість проросійських диверсійних терористичних організацій в Харкові, в Одесі, я не бачу, щоб вони поверталися".

Експерт також підкреслив, що будь-які антидержавні акції в Україні завжди інспірувалися виключно російськими спецслужбами. "Всередині України антидержавних акцій ніхто не організовує", - запевнив він.

Разом з тим Бутусов переконаний: "Ті, кому це належить за посадою", "повинні зберігати пильність і побоюватися завжди". "Треба розуміти, що ми живемо в світі, який небезпечний, в світі, де йде війна", - нагадав він.

Більшість українських біженців готові повернутися з-за кордону: Опитування показало, за яких умов

четвер, 2 травень 2024, 15:56

Більшість українців все ще планують повернутися до України (26% точно та 26% скоріше). З них 61% планує це зробити після війни, передають Патріоти України. з посиланням на дані опитуванняInfo Sapiens. Остаточне закінчення війни / припинення бойових ді...

Як підтвердити право на відстрочку через інвалідність дружини - роз’яснення юриста

четвер, 2 травень 2024, 14:56

Чоловіки, які мають дружину з інвалідністю III групи, можуть отримати відстрочку від мобілізації. Про те, як підтвердити це право, розповіла юристка Галина Токмач, передають Патріоти України. Правозахисниця пояснила, що мобілізаційним законом, який наб...