Тримайся, Одесо! Активісти оголосили безстроковий Майдан з вимогою звільнення мера Труханова

Мітингувальники вимагають від правоохоронців детальної перевірки інформації щодо російського громадянства Труханова та реєстрації ним офшорних компаній.

Протестувальники у Одесі. Фото: Радіо Свобода.

Близько 200 одеситів у суботу взяли участь у мітингу за відставку міського голови Геннадія Труханова. Організатори пікету оголосили, що їхня акція безстрокова. Біля міськради вже встановили намети та принесли шини. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Радіо Свобода.

Мітингувальники вимагають від правоохоронців детальної перевірки інформації щодо російського громадянства Труханова та реєстрації ним офшорних компаній. В акції взяв участь і депутат Верховної Ради сьомого та восьмого скликань Єгор Фірсов. Раніше цього тижня саме він оприлюднив кілька відсканованих копій документів, які, на його думку, є доказами того, що міський голова Одеси є громадянином Росії.

Фірсов повідомив, що вимагатиме від влади в Києві реакції та розслідування цієї справи. «Одесі потрібна стабільна проукраїнська влада. А загроза сепаратизму, корупція і відверті проросійські погляди мера – це виклик», – заявив він.

Інформацію про подвійне громадянство та офшорні компанії Геннадія Труханова поширили журналісти програми «Слідство.Інфо» в рамках розслідування, яке базувалося на документах компанії Mossack Fonseca, переданих німецькому виданню Süddeutsche Zeitung. Натомість сам міський голова Одеси неодноразово заперечував наявність російського громадянства та стверджував, що має лише український паспорт. В СБУ раніше не змогли з’ясувати, чи має мер Одеси Геннадій Труханов подвійне громадянство, і 7 квітня порадили виконувачу обов’язків заступника голови Одеської ОДА Олександрові Боровику звертатися щодо цього до структур, які займаються цими питаннями.

Безпрецедентний жест щодо іноземця: Зеленський нагородив орденом "За заслуги перед Україною" Алена Делона

четвер, 18 квітень 2024, 22:08

Президент України Володимир Зеленський нагородив легенду французького кіно Алена Делона орденом «За заслуги перед Україною». Про це повідомив посол України у Франції Вадим Омельченко у соцмережах, а також на французькому телебаченні, передають Патріоти...

Навіть гонорар не мав значення: Спаринг-партнер Усика відмовився від бою з бійцем із Росії й допоміг непереможному німцю його нокаутувати

четвер, 18 квітень 2024, 21:59

Чемпіон EBU у надважкій вазі Олександр Захожий (19−0, 15 КО) розповів про те, що йому пропонували провести бій в Саудівській Аравії з росіянином Арсланбеком Махмудовим (18−1, 17 КО), який виступає за Канаду, передають Патріоти України. «Я одразу відмов...