"Триматися, триматися, що ми з ними думками зараз – поранені": Бійці та діти обмінялися побажаннями на свята (відео)

Таку акцію волонтери влаштовують удруге.

Боєць АТО з дитиною. Фото: Львівський портал

Святкова пошта набирає обертів. Волонтери беруть на борт додатковий вантаж на Схід тисячі листівок бійцям. Писали їх школярі, ліцеїсти, медики і навіть поранені військовослужбовці. Дорогою благодійники заїжджатимуть до дитячих будинків, садочків та шкіл, які розташовані на лінії зіткнення. Дітлахам не лише передадуть написані побажання, а й проведуть із ними святкові майстер-класи. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на "5 канал".

Своїм побратимам вітальну листівку підписує Андрій Столяренко. У головному військовому госпіталі чоловік лікується від середини жовтня. Через мінно-вибухову травму опинився в інвалідному візку. Переконує, підтримка його побратимам вкрай важлива. Зізнається, сам усі отримані листи два роки носив у кишені.

"У мене є ще з 2014-го року дитячі привітання "Повертайся живим турум-турум". Звичайно, вони підтримують", – каже Столяренко. Бійці охоче беруть ручки і довго не розмірковують, що саме побажати.

"Триматися, триматися, що ми з ними думками зараз – поранені. Щоб вони трималися і що ми переможемо", – каже боєць Сергій Кодочигов. Листівки бійцям принесли волонтери. Написати кілька речень попросили і для дітлахів. Після кількох слів у Андрія Столяренка навертаються сльози.

"Вони хочуть мандарин, вони хочуть цукерок, вони хочуть Новий рік. Не хочуть в підвалах ховатися під час обстрілів. Пишу туди (витирає очі – Ред.)", – кажу боєць. Поруч із палатами поранених волонтери майструють заготовки для майстер-класів. Їх повезуть до дитячих будинків, садочків та шкіл, що розташовані неподалік передової. Приєдналися до акції тисячі столичних школярів та ліцеїстів.

Наталія Воронкова, засновниця ГО "Волонтерська Сотня Доброволя", розповідає: "Ми отримали в подарунок дуже багато чистих листівок, і ми їх розвезли і в ліцей імені Богуна, і в ліцей наукову зміну, і в 191-шу гімназію, і ще кілька шкіл нам допомагають. Зараз підписують ці листівки. З вівторка поїдемо вздовж всієї лінії фронту". Таку акцію волонтери влаштовують удруге. Торік із турне додому повернулися за кілька годин до зустрічі Нового року. Цьогоріч сподіваються, впораються раніше.

Євген Кошовий розповів, чому його донька Варвара навчатиметься в Польщі

неділя, 5 травень 2024, 14:41

Художній керівник і актор студії Квартал 95 Євген Кошовий в інтерв'ю KP розповів, що його старша донька, 16-річна Варвара мріє про велику сцену і тому багато займається вокалом, передають Патріоти України. Кошовий відповів, чому саме Польща імпонує Вар...

Українка Вероніка Мірошниченко зізналась, чому потиснула руку російській тенісистці

неділя, 5 травень 2024, 13:51

Тенісистка Вероніка Мірошниченко, яка має російський паспорт, поділилась спогадами з матчів проти представниць країни-агресора. Українка розповіла, що на емоціях потиснула руку росіянці Анастасії Тиханової, однак після цього ігнорувала всіх спортсменок...