"Це давно готувалось. Злодюги пробрались, наших випхали": Пенсіонерка з Донбасу веде проукраїнську агітацію серед "ДНРівців"

Жінка розповідає жителям окупованих територій про анексію Криму, про Україну та відкриває їм очі на справжнє обличчя терористів.

Надія Андріївна Ештокіна. Скрін відео

Мешканка Донбасу Надія Андріївна Ештокіна, яка виступає за єдину Україну і розмовляє лише українською, пускає в свою квартиру сім'ї з "ДНР", які приїжджають за українськими пенсіями. Грошей не бере, але "ДНРівці" мають слухати уроки політінформації. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на телеканал "Дождь".



"Ви ж знаєте, як зайшов Гітлер у Брест..? Так зробив і Путін, там, я впевнена, договір був перед цим. Воно збиралось і готувалось (анексія Криму- УНІАН). І ось він (президент РФ Володимир Путін) по-тихеньку на острів. Без жодного пострілу забрали острів, звідки ми думали? Ми все віддали, у нас ніякої зброї, ні атома, нічого ніде немає. Ми були країною, як країна – Україна. І раптом, по-тихеньку, злодюги пробрались, наших випхали…якісь у зеленій формі, без знаків розрізнення, без нічого загребли. Кому потрібен був цей Крим? Там вже давно воно накльовувалось…а нам нічим було воювати. Нашу територію прийти й зегребти, те ж саме, як би я зайшла до сусідки, й забрала б її клапоть землі. Це те ж саме - що мою Батьківщину, що ділянку. Я тільки так розумію. Тишком-нишком залізти, вихватити і вже добиратись далі, щоб захопити і Харків, і Одесу. Але ми змогли відбитись, а вони (Крим - УНІАН) не змогли, бо там, мабуть, більше було таких, хто домовлявся", - розповідає пенсіонерка журналістам.

Журналісти дізнались, що "ДНРівці", щоб отримувати дві пенсії, отримують паспорти "ДНР", а потім реєструються як біженці в прикордонних населених пунктах, які контролюють українські військові. Раз на місяць їм потрібно відзначатися в соцслужб. Якщо хоч один раз пропустять - українську пенсію їм платити перестануть. Як зазначається, у кінці місяця, коли "громадяни ДНР" приїжджають за українською пенсією, всі готелі та мотелі в прифронтовій Волновасі переповнені.

Водій загинув на місці: На Чернігівщині автівка врізалася в блокпост (фото)

четвер, 28 березень 2024, 13:50

В Чернігівській області 27 березня водій Renault Scenic на виїзді з міста Корюківка врізався у блокпост і загинув. Про це повідомляє обласна поліція, передають Патріоти України. Зазначається, що 23-річний водій автомобіля Renault Scenic не впорався з к...

Вагітній жінці світить в'язниця через... критику томатного пюре в соцмережі (фото)

четвер, 28 березень 2024, 13:30

Жінка може потрапити до в'язниці після того, як написала критичний відгук про банку томатного пюре. Про це пише Daily Star, передають Патріоти України. Виробник Erisco Foods заявив, що 39-річна Чіома Околі завдала шкоди репутації їхнього бренду, коли н...