"Це дуже абсурдне поняття": Як москвичі сприймають термін "російська нація" (відео)

Українців, татар та грузин мешканці Москви теж вважають частиною російської нації, та "живуть за Конституцією СРСР", а от національну ідею сформулювати не зміг жоден з опитуваних

Москвичі розповіли, що таке для них "російська нація". Фото: "Обозреватель"

Серед жителів і гостей столиці РФ було проведене відео-опитування на тему «Що таке російська нація?» Результати були опубліковані в мережі. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на "Фейсбук"-сторінку журналіста Сотника.

Олександр Сотник провів чергове опитування на вулицях Москви. У зв'язку з тим, що в Росії готуються прийняти закон про російську націю, він поцікавився у росіян, як вони ідентифікують самі себе.

У більшості респондентів виникли труднощі з чіткою відповіддю, що представляє собою російська нація. Деякі з них почали порівнювати РФ з СРСР, інші - цитувати Беніто Муссоліні, що є класичним представником ідеології фашистів. У мережі опубліковано відео.

«Російська нація - це стан душі громадянина Росії, який розуміє, що він в першу чергу - громадянин Росії, а не проживаюча в цій країні людина, що має паспорт громадянина Російської Федерації», «Це як було раніше при Радянському Союзі - всі республіки єдині, ось що таке російська нація», «Росіяни - це ті, хто походять від слов'ян, ті ж татари - вони росіяни, але вони не росіяни за походженням», - такі відповіді прозвучали з вуст москвичів.

Сотник прокоментував результати опитування, заявивши, що Путіну в черговий раз вдалося продати «совок» «совкам». А покупці цього товару і не підозрювали про каверзу.

«Що це таке - толком не знає ніхто, навіть сам продавець, але радянська упаковочка працює безвідмовно. Покупець крутить її в руках, посміхається, слинки течуть. Потім він випарується. А потім почнуть «капати відсотки» - за весь придбаний товар, який раптово перетвориться на черепки», - дійшов висновку російський журналіст.

Мовний омбудсмен Кремінь розповів, у скількох школах України досі вивчають російську як окремий предмет

середа, 1 травень 2024, 23:32

Мовний омбудсмен Тарас Кремінь опублікував звіт за 2023 рік щодо дотримання мовного закону у різних сферах діяльності. Згідно з ним, в Україні залишилося три школи, в яких російську мову викладають як окремий предмет. Водночас 20% дошкільнят не розумію...

Показав чудовий результат: Український військовий став чемпіоном Європи з гирьового спорту

середа, 1 травень 2024, 22:56

Старший лейтенант і учасник збірної України з гирьового спорту Олексій Остапчук став чемпіоном Європи в командній естафеті з класичного поштовху гирі. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомляє 115 окрема бригада Сил територіальної оборони ЗСУ, де с...