"Це гра на виснаження": Волонтери розповіли, чому українці стали рідше їм допомагати

Зменшення допомоги від населення волонтерам говорить про те, що люди втомилися від війни.

Волонтери допомагають українським бійцям не тільки із забезпеченням. Фото: rasprodaga.com.ua

Допомога з боку українців волонтерським організаціям починає поступово скорочуватися через падіння рівня життя. Про це в прямому ефірі "Обозревателя" розповіли волонтери Сергій Бірюков та Аким Клейменов, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

За словами Бірюкова, скорочення допомоги населення волонтерам говорить про те, що люди втомилися від війни.

"Ми відчуваємо по нашій організації, що допомога скоротилася. На скільки зменшилася, точно сказати не можу. Народ втомився від війни. Це гра на виснаження", - зазначив він.

У той же час, на думку Акіма Клейменова, падіння рівня фінансової підтримки волонтерам від українців пов'язана зі зниженням рівня життя в країні.

"Не останню роль в тому, що допомога волонтерам зменшилася, зіграло те, що рівень життя населення впав. Іноді хочеться запросити на передову тих людей, які сидять в кабінетах .... Один раз я потрапив під обстріл, кажуть, що він був не сильним. Мені тоді дуже шкода стало тих хлопців, які там воюють, адже тоді єдиним їхнім надійним засобом зв'язку в таборі був телефон ТА-57. Можливо, зараз щось змінилося", - поділився Клейменов.

Як розповіли волонтери, вони допомагають українським бійцям не тільки із забезпеченням, а й своїми розробками. Наприклад, створили прототип апаратури, здатної протистояти російським комплексам радіоелектронної боротьби (РЕБ), яка значно поліпшить проведення аеророзвідки. Але через складну бюрократичну систему і без підтримки держави запустити цей винахід в широке виробництво навряд чи вдасться.

"Держава нам поки теж не допомагає, але знаю такі організації, які почали з елементарних розробок і вийшли на певне фінансування. Там дуже багато нюансів, бюрократія. Але діалог ведеться", - підсумував Бірюков.

Тоня Матвієнко розповіла, чому старша донька з'їхала від неї

неділя, 5 травень 2024, 17:04

Співачка Тоня Матвієнко в інтерв'ю програмі "Ближче до зірок" зізналася, що її старша донька Уляна з'їхалася з хлопцем. Зараз 25-річна Уляна також реалізує себе в режисурі, передають Патріоти України. «Мені її дуже не вистачає, але вона вже доросла дів...

"Вони підтримують також і Путіна": Епіфаній сказав, скільки вірян Московського патріархату лишилося в Україні

неділя, 5 травень 2024, 16:29

Предстоятель Православної церкви України Епіфаній озвучив відсоток населення України, що досі підтримує діяльність Української православної церкви Московського патріархату. Про це очільник ПЦУ заявив в інтерв'ю "Радіо Свобода", яке вийшло на Великдень,...