"Це майже як слухати музику. Дуже гарна і мелодійна мова" - кореянка вивчила українську, вперше почувши її в Японії (відео)

​Викладачка На Йон здивована, чому в Україні так багато людей говорять російською.

На Йон. Фото:http://www.radiosvoboda.org/

На Йон з Кореї самостійно вивчила українську мову. Вперше нашу мову викладачка корейської, яка вже п'ять років живе в Україні, почула в Японії. Про це вона розповіла в інтерв'ю виданню Радіо Свобода, інформують Патріоти України.

"Я чула українську мову в Японії, коли вчилася в університеті. Тоді вперше бачила українців, ми там разом вчилися. Зрозуміла, що до того в цілому житті я майже нічого не чула про Україну. Коли ми розмовляли з тими українцями, то мені було трохи соромно. Я задавалася питанням: "Чому вони знають про Корею, а я не знаю про Україну?". Недобре себе відчувала і сказала їм: "Вибачте!" Чути українську для мене було, як слухати музику. Це дуже гарна і мелодійна мова" , - розповіла вона.

На Йон не займалася з викладачами, а просто слухала, як говорять інші. "Просто спостерігала за тим, як говорять мої друзі, як вони пишуть. Навіть якщо вони писали мені щось неприємне, я все одно дізнавалася, чому це пишеться так. Якщо чогось не розуміла, просто шукала в інтернеті відповідь: чому саме так, які синоніми і так далі.

Слухала українську в кафе, в компаніях друзів, просто на вулиці. я аналізувала мову і вчила її в середньому через спілкування. Українські слова дуже красиві. Мені подобається, як м'яко звучить "спасибі". А ще я завжди посміхаюся, коли бачу слово "поповнювати". "по-по" - корейської означає "цьом", і для мене то дуже по-особливому мило звучить", - розповіла жінка.

Найбільше На Йон вразило те, як багато в Україні людей спілкуються російською мовою, в тому числі і народні депутати. У Кореї, наприклад, на таке пишуть скарги. "Чому так багато людей говорять російською? Чому все написано російською? Коли я вперше була в Києві і чула там всюди російську мову, то це був шок для мене. Це ж столиця України, а там іноземної мови, мабуть, більше, ніж української", - здивувалася На Йон.

Була готова померти: Зірка українського тенісу ледь не загинула на Мальдівах

четвер, 28 березень 2024, 21:03

Українська тенісистка Марта Костюк (№ 26 WTA) розповіла про те, як мало не загинула на заняттях серфінгом. Дівчина зізналася, що готова була померти під час відпочинку, передають Патріоти України. «Якось ми займалися серфінгом у Лос-Анджелесі і мій чол...

9 з 10 солдат на передовій мають проблеми з ігроманією, - нардеп Гончаренко

четвер, 28 березень 2024, 20:41

Військові звертають увагу на появу нової проблеми - епідемії ігроманії, зокрема, в лавах ЗСУ на передовій. Про цю проблему пишуть в соцмережах, передають Патріоти України. Як зазначив народний депутат Олексій Гончаренко, це не просто проблема: 9 з 10 с...