"Це майже як слухати музику. Дуже гарна і мелодійна мова" - кореянка вивчила українську, вперше почувши її в Японії (відео)

​Викладачка На Йон здивована, чому в Україні так багато людей говорять російською.

На Йон. Фото:http://www.radiosvoboda.org/

На Йон з Кореї самостійно вивчила українську мову. Вперше нашу мову викладачка корейської, яка вже п'ять років живе в Україні, почула в Японії. Про це вона розповіла в інтерв'ю виданню Радіо Свобода, інформують Патріоти України.

"Я чула українську мову в Японії, коли вчилася в університеті. Тоді вперше бачила українців, ми там разом вчилися. Зрозуміла, що до того в цілому житті я майже нічого не чула про Україну. Коли ми розмовляли з тими українцями, то мені було трохи соромно. Я задавалася питанням: "Чому вони знають про Корею, а я не знаю про Україну?". Недобре себе відчувала і сказала їм: "Вибачте!" Чути українську для мене було, як слухати музику. Це дуже гарна і мелодійна мова" , - розповіла вона.

На Йон не займалася з викладачами, а просто слухала, як говорять інші. "Просто спостерігала за тим, як говорять мої друзі, як вони пишуть. Навіть якщо вони писали мені щось неприємне, я все одно дізнавалася, чому це пишеться так. Якщо чогось не розуміла, просто шукала в інтернеті відповідь: чому саме так, які синоніми і так далі.

Слухала українську в кафе, в компаніях друзів, просто на вулиці. я аналізувала мову і вчила її в середньому через спілкування. Українські слова дуже красиві. Мені подобається, як м'яко звучить "спасибі". А ще я завжди посміхаюся, коли бачу слово "поповнювати". "по-по" - корейської означає "цьом", і для мене то дуже по-особливому мило звучить", - розповіла жінка.

Найбільше На Йон вразило те, як багато в Україні людей спілкуються російською мовою, в тому числі і народні депутати. У Кореї, наприклад, на таке пишуть скарги. "Чому так багато людей говорять російською? Чому все написано російською? Коли я вперше була в Києві і чула там всюди російську мову, то це був шок для мене. Це ж столиця України, а там іноземної мови, мабуть, більше, ніж української", - здивувалася На Йон.

Підношення Осірісу: Унікальні артефакти з золота і та інші важливі речі: Археологи знайшли скарби єгиптян VII - VI ст. до н.е.

субота, 27 липень 2024, 0:30

Археологи виявили 63 давньоєгипетські гробниці у провінції Дум’ят, яка колись була центром торгівлі. Досліджуючи поховання, вчені натрапили на численні артефакти, зокрема золоті прикраси та поховальні приношення, передають Патріоти України. Як пише Her...

На Уралі прорвало чергову дамбу водосховища. Населення рятується на дахах будинків (відео)

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:30

У Челябінській області Росії прорвало дамбу Кіалімського водосховища. Вода швидко поширюється, затоплено велику кількість будинків. Про це повідомляють російські Telegram-канали в п'ятницю, 26 липня. За інформацією управління МНС у Челябінській област...