Це наклеп греко-католиків: У РПЦ "пояснили" зникнення ікон із Києво-Печерської лаври

8 ікон XIX ст, дерев'яну чашу і хрест не знайшли під час перевірки цінностей у лаврі.
Митрополит Павло. Фото: скріншот з відео.

Намісник Києво-Печерської лаври митрополит Павло заявив, що не бачив ікон, про зникнення яких говорили у Мінкульті, а подібні заяви роблять, щоб зганьбити церкву і примусити їх перейти до ПЦУ, передають Патріоти України.

"Я не бачив цих ікон, були прості літографії. Є лише одне питання - забрати у нас Лавру. Держава не має диктувати, куди мені йти", - сказав митрополит Павло на брифінгу.

Намісник додав, що ніхто не підмінював і мощі. На його думку, подібні чутки розпускають греко-католики. Архімандрит Полікарп, який також брав участь у брифінгу, додав, що всі зниклі ікони на місці, але коли вони були відреставровані, то їхні реєстраційні номери не збереглися.

На думку представників РПЦ, у міністерстві самі не знають, що шукають, оскільки у 90-х "усе писалося абияк і точних записів немає".

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...

"Який із баби воїн!?": Олена Білозерська розповіла, як взяла зброю до рук

четвер, 25 квітень 2024, 23:41

Олена Білозерська – військова, яку час від часу "ховає" російська пропаганда. Вона вже не один рік захищає нашу державу на передовій, хоча раніше оточуючі ставилися до її бажання скептично воювати. В інтервʼю "Українській правді" вона розповіла, що час...