"Це називається вимагання": Луценко показав відео, у якому Гужва домовляється про отримання грошей

Головний редактор "Страна.ua" хотів отримати гроші за нерозповсюдження матеріалів, які стосуються нардепів від РП Дмитра Лінька, Олексія Ленського та Олега Ляшка.

Скрін відео

Генпрокуратура показала відеодокази, які мають доводити факт вимагання редактором інтернет-видання "Страна.UA" Ігорем Гужвою грошей. Відео від 16 травня 2017 року показали у середу під час брифінгу генпрокурора Луценка. Також відео розмістила на своїй сторінці Facebook прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган, передають Патріоти України.

На одному з них людина, схожа на Гужву, пропонує за "тридцять" забрати три матеріали, які стосуються нардепів від РП Дмитра Лінька, Олексія Ленського, Олега Ляшка.

Далі співрозмовник питає: "Вони кажуть, а скільки буде коштувати, за те щоб помовчати про нас взагалі?".

"Це серйозне питання", - каже Гужва.

Далі співрозмовник каже, що відповів їм "сто до кінця року".

"Такими категоріями ніхто не міряє. Тут не знаєш, що через місяць буде", - говорить Гужва.

Також Гужва розповідає, що у нього є готові неопубліковані матеріали на цих людей. Пізніше на відео він каже, що готовий зняти "два матеріалі за тридцять" і "помовчати за тридцять п'ять в місяць". "Кажемо тридцять п'ять, а там як піде", - сказав Гужва.

Представляючи це відео, Луценко сказав, що цей співрозмовник отримає пізніше мічені гроші і занесе Гужві. Він також пообіцяв оприлюднити відео отримання суми вимагання і занесення грошей до Гужви.

Водночас, Луценко заявив, що не читав матеріали "Страна.ua", які компрометують нардепа Дмитра Лінька, і не має наміру давати їм оцінку.

"Я не читав матеріалів, які збиралися розміщати не розміщати. Більш того, у кожного політика своє ставлення до розголошення його особистого та публічного життя. Дехто звикає, як я. І до правди, і до неправди. А дехто до цього ставиться надто болісно", - сказав він.

"В даному випадку я не збираюся оцінювати так званий "компромат", який мали розмістити на нардепа. Я просто вважаю, що журналіст, який бере гроші за непоширення інформації, вчиняє передбачений законом злочин. Це не хабар, але це називається вимагання", - додав Луценко.

Це варто знати! Кого стосуються обмеження щодо видачі документів консульствами України за кордоном - роз'яснення юриста

субота, 27 квітень 2024, 17:30

Обмеження щодо видачі документів консульствами України стосується всіх чоловіків призовного віку (від 18 до 60 років), які перебувають за кордоном. Це не залежить від того, як давно вони перетнули кордон і скільки проживають в іншій державі, якщо ці ос...

Залишилось кілька днів: Хто з українців зобов'язаний заповнити декларації та доплатити податки

субота, 27 квітень 2024, 17:24

В Україні до 1 травня всі, хто мав додатковий дохід, мають заповнити декларації. Податки із задекларованих активів треба заплатити до 1 серпня, передають Патріоти України. Про це йдеться в роз'ясненні Державної податкової служби. "Подавати декларацію п...