"Це не був просто побутовий конфлікт": Один із тих, хто побив прикордонника в Маріуполі, втік до Криму

Охоронець кафе Бужор А. В. без перешкод перетнув пункт пропуску Чонгар 20 червня, через два дні після події.

Прикордонник Стас Керод, якому зламали щелепу в Маріуполі. Фото: ТСН.

Обвинувачений у побитті в кафе Маріуполя українського прикордонника покинув підконтрольну Україні територію і зник в окупованому Криму. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила друг потерпілого військового і заступник голови Одеської ОДА Соломія Бобровська, передають Патріоти України.

За її інформацією, охоронець Бужор А. В. перетнув пункт пропуску Чонгар 20 червня, через два дні після події. Також він, за словами Бобровської, в 2014 році займався доставкою "тітушек" на Антимайдан.

"Він був опізнаний відразу, але не затриманий чомусь поліцією. Інших двоє "колєг" по побиттю теж регулярно відвідують Крим, але наразі знаходяться на підконтрольній Україні території. З цього випливає, що ані Служба безпеки України, ані Національна поліція України, не звернулись з проханням поставити цю особу на котроль при перетині кордону, ані не подали в розшук і т.ін. Ми можемо хоч раз відстояти наших військовслужбовців, щоб не було соромно?!", - обурюється вона.

Нагадаємо, 18 червня в ході конфлікту між групою прикордонників і охороною одного з кафе Маріуполя, травми отримав підполковник Станіслав Керод. Також прес-офіцер Донецького прикордонного загону Валерія Карпиленко отримала легкі тілесні ушкодження. За їх словами, конфлікт виник через прохання надати їм меню українською мовою.

Завдяки протестам українців: У Нью-Йорку скасували участь артистів балету з Росії у гала-концерті (фото)

субота, 20 квітень 2024, 12:44

У Нью-Йорку скасували участь артистів балету російського Маріїнського театру у гала-концерті, присвяченому 25-й річниці престижного балетного конкурсу Молодіжний гран-прі Америки, який мав відбутися 18 та 19 квітня. Про це повідомила посол України у СШ...

В Україні хочуть запровадити нове маркування товарів у магазинах та в рекламі: Що зміниться

субота, 20 квітень 2024, 12:29

В Україні запропонували маркувати продукцію брендів, які досі не вийшли з російського ринку. У разі, якщо до законодавства внесуть відповідні зміни, маркування таких товарів стане обов'язковим не лише на прилавках магазинів, а й у рекламі, передають П...