"Це не право особи, а право сатани": У РПЦ заявили, що анонімність в інтернеті несе небезпеку

​Представники церкви вважають, що завдяки анонімності в інтернеті відбуваються "диявольські диверсії".

Ілюстрація:http://zora-irpin.info

У Російській православній церкві вважають, що анонімність в інтернеті не можна вважати правом людини. Про це заявив православний публіцист та інтернет-проповідник Ієромонах Макарій, передають Патріоти України з посиланням на Російську службу ВВС.

"Анонімність - це не право особи, а право сатани, який знищує особистість", - заявив ієромонах Макарій. Він стверджує, що завдяки анонімності в інтернеті відбуваються "диявольські диверсії", яким можна протистояти, виробивши "імунітет та інтолерантність" до шкідливих думок, що розповсюджується в інтернеті.

Заступник голови синодального відділу Російської православної церкви зі зв'язків з громадськістю та ЗМІ Вахтанг Кіпшидзе, коментуючи це висловлювання, заявив, що анонімність в інтернеті найчастіше означає "дефіцит відповідальності". "Анонімність, як і будь-яке інше явище, якщо доводиться до абсурду, несе небезпеку.

У певних випадках людина має право на таємницю свого життя, наприклад при здачі аналізів на ВІЛ. Проте анонімність, на жаль, найчастіше стає синонімом безвідповідальності. Анонімність використовують, зокрема, для того, щоб не нести відповідальність за свою діяльність: за образу інших людей, за організацію злочинних спільнот, для схиляння дітей до самогубства", - вважає він.

Він також прокоментував ініціативу Роскомнагляду з блокування месенджера Telegram, заявивши, що "влада має право розглядати законні заходи, спрямовані на боротьбу з екстремізмом і тероризмом, зокрема і в месенджерах".

Як відомо, 14 червня російська Держдума прийняла в першому читанні законопроект про анонімність в месенджерах. Законопроект пропонує зобов'язати месенджери надавати свої послуги тільки ідентифікованим за абонентським номером користувачам.

Навіть якщо є відстрочка? Чи будуть після уточнення даних у ТЦК відправляти на ВЛК

понеділок, 29 квітень 2024, 15:56

Після набрання чинності нового закону про мобілізацію (18 травня) військовозобов’язані громадяни повинні прибути до ТЦК для уточнення своїх даних, передають Патріоти України. Після цього вони однозначно будуть направлені на ВЛК, навіть якщо їм надають...

Обматюкав проросійських фанатів: Півзахисника збірної України вимагають депортувати з Польщі

понеділок, 29 квітень 2024, 15:45

Гравець національної збірної України з футболу та польського Ракува Владислав Кочергін вилаяв польських уболівальників, які підтримують московський ЦСКА, за що його вимагають вигнати з Польщі, передають Патріоти України. Фанати Відзева заважали відпові...