"Це ненормально бігати зі зброєю і розповідати, що ти "крутий перець", навіть якщо ти герой війни" - Аваков прокоментував перестрілку у Харкові

Глава МВС висловив переконання, що державні функції регулювання порядку в країні привласнювати ніхто не повинен. Також міністр уточнив, що люди в камуфляжі з громадської організації, які влаштували стрілянину, пов'язані з позафракційним нардепом Мураєвим.

Арсен Аваков. Фото:http://www.aif.ru/

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков вважає неприпустимим присвоєння альтернативними підрозділами в камуфляжі права регулювати порядок у країні. Про це він заявив в інтерв'ю агентству Інтерфакс, передають Патріоти України.

"Ми не будемо терпіти на вулицях жодного альтернативного підрозділу, який присвоює собі право регулювати порядок за допомогою зброї, саморобного шеврону або камуфляжу. Особливо, якщо їм добре платять", - сказав міністр

Коментуючи події в Харкові, де в ніч на суботу в житловому кварталі люди в камуфляжній формі влаштували перестрілку, міністр з жалем зазначив, що в Україні стало трендом присвоювання людьми у формі права сили.

Глава МВС розповів, що мало місце зіткнення представників однієї з нещодавно зареєстрованих організацій, в яку входять ветерани "Донбасу", і структури, афілійованої з цивільним корпусом "Азов", в результаті чого отримала поранення одна людина.

"Поліція переслідувала групу в камуфляжі, яка бігала по Олексіївці (спальний район в Харкова) зі зброєю між будинками і лякала людей. Ця група вбігла в приміщення дитячого садка, де і була локалізована: кинули зброю в кімнаті поруч з іграшками, вистрибнули у вікно і були затримані", - розповів Аваков.

"Це ненормально, навіть якщо ти герой війни, бігати по житловому кварталу Харкова зі зброєю і розповідати, що ти найбільш "крутий перець", крутіший, ніж інші хлопці в камуфляжі", - зазначив міністр.

Глава МВС висловив переконання, що державні функції регулювання порядку в країні привласнювати ніхто не повинен.

"Якщо поліцейський, нацгвардієць або військовий чинить якось не так, ми знаємо, як з ним розбиратися - він несе відповідальність за ту зброю, яку тримає в руках, йому делеговані державні функції. Ніхто інший ці функції привласнити не може. Якщо хтось виходить на вулицю і каже: "Я нікому не вірю, я головний, я вершу правосуддя", то він порушник. Не тому, що він говорить "знести владу", а тому що він порушує фундаментальні засади і правила життя цивілізованого суспільства", - заявив міністр.

Аваков уточнив, що люди в камуфляжі з громадської організації, які влаштували стрілянину, за попередніми даними, пов'язані з позафракційним народним депутатом Євгеном Мураєвим.

"Я не хочу, щоб мураєви або ще хтось наймали таких людей, це ненормально", - підсумував міністр.

У той же час, Аваков вважає спекулятивною інформацію про нібито наміри силового вирішення проблеми блокади на Донбасі.

"У відповідь на спекуляції, що "оточили і будуть стріляти в чесних патріотів". Давайте прийдемо до тями і зрозуміємо, що у нас в країні не функціонують внутрішні війська Януковича і міліція Захарченка", - сказав міністр.

"У мене зі свідомістю все в порядку - розумію, проти кого можна і потрібно застосовувати силу, а проти кого - переконання. До тих пір, поки протестувальники не переходять межу допустимого", - додав він.

"Закрий рота і йди звідси": На Львівщині працівники ТЦК зупинили автівку волонтера (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 19:54

Працівники одного з Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) потрапили у черговий скандал. Цього разу подія сталася у Львівській області. Про це повідомляє видання "Четверта студія", посилаючись на місцеві Telegram-кана...

Український футболіст потрапив у расистський скандал у Франції

п’ятниця, 26 квітень 2024, 19:43

Півзахисник Бордо Данило Ігнатенко запам’ятався скандалом у домашньому матчі 24-го туру французької Ліги 2, у якому його клуб переміг Дюнкерк з рахунком 2:0, передають Патріоти України. Як пише L’Equipe, у цьому поєдинку українець нібито обізвав футбол...