Цей процес не зупинити: На Буковині чергові парафії МП перейшли до Православної церкви України

Все минулося без розбратів та провокацій

Чергові громади на Буковині заявили про своє бажання перейти з колишньої УПЦ МП під патронат Православної церкви України. Рух по переходу в ПЦУ в цьому регіоні активізується, зазначають Патріоти України.
На 16 лютого 2019 року під крило помісної Православної церкви України перейшли громади сіл Шишківци в Кіцманському районі, а також прихід села Карпач, розташованого в Вижницькому районі.
У Заставнівський район своє рішення про перехід вже закріпили заявами парафії в селах Горошівці, Васловци, Задубрівка та Боянчук. Люди практично одноголосно вирішили змінити колишню УПЦ МП на свою помісну церкву - ПЦУ, що отримала Томос. Також перейшли і села в інших районах, ні в одному приході не було помічено скандалів або провокацій. Останніми в списку заявили про зміну юрисдикції чотири парафії в селах Михальча, Червона Діброва, Пядіківци і Товтри.

Хто б сумнівався: Міжнародні експерти знайшли порушення в справі Коломойського

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:27

У справі бізнесмена Ігоря Коломойського, який знаходиться під вартою за підозрою у заволодінні коштами «Приватбанку», є порушення одразу трьох статей Європейської конвенції з прав людини (ЄКПЛ). Такого висновку дійшли експерти моніторингової місії IAC ...

У фінському місті на кордоні з Росією зрізали прапор України

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:59

Український прапор, що майорів перед мерією фінсько міста Лаппеєнранта, за останній тиждень двічі зазнав вандалізму. Про це повідомляє Yle, передають Патріоти України. Невідомі обрізали мотузки, на яких тримався прапор, після чого він опинився на земл...