"Ця людина, Віталій Марків, дуже багато знає, з ним зараз працюють", - батько італійського журналіста впевнений, що місцева поліція мусить вибити потрібне з українського вояка

Ріно Роккеллі заявив, що розслідування провела Італія, і він схильний йому довіряти більше як незалежному, ніж якби його виконала одна зі сторін воєнного конфлікту.

Андреа Роккеллі був убитий під Слов'янськом у 2014 році. Фото:https://www.slovoidilo.ua

Ріно Роккеллі - батько загиблого під Слов'янськом у 2014 році італійського журналіста Андреа Роккеллі заявив, що український військовий Віталій Марків, заарештований в Італії, дуже багато знає. Про це Ріно Роккелі розповів Новой газете, передають Патріоти України.

"Все, що мені відомо, я знаю від італійської поліції. В Італії слідство контактує зі мною. Зараз я точно можу підтвердити: ця людина, Віталій Марків, дуже багато знає, з ним зараз працює слідство. У Марківа багато родичів в Італії, його заарештували тут. Відомо, що він служив в українській армії добровольцем.

Всі ми розуміємо, що в артобстрілі брав участь не він один. З Україною я ніяк не контактую з цього питання, офіційного статусу в зв'язку з тим, що сталося у мене там немає. Все, що можу сказати - це розслідування провела Італія. І я схильний йому довіряти більше як незалежному, ніж якби його виконала одна зі сторін воєнного конфлікту", - сказав він.

Раніше італійські ЗМІ повідомили, що 30 червня в місті Болонья заарештували за підозрою в причетності до загибелі фоторепортера Роккеллі українського добровольця Віталія Марківа. У ГПУ заявили, що вже звернулися до італійської влади з вимогою надання ґрунтовних доказів провини Марківа або його негайного звільнення.

Новий скандал: На Закарпатті жінки напали на військових (відео)

п’ятниця, 19 квітень 2024, 19:14

19 квітня на Закарпатті стався черговий конфлікт між місцевими жителями та представниками Територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП). Про ситуацію розповіли у Закарпатському обласному ТЦК, передають Патріоти України. Там ...

В Україні змінюються умови військового обліку: Що тепер чекає на чоловіків

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:56

В Україні відбудуться зміни в умовах військового обліку завдяки новому закону про мобілізацію. Зокрема, чоловіки повинні будуть уточнити свої військово-облікові дані без очікування повістки. Крім того, запрацював єдиний реєстр "Оберіг" - там міститься ...