Цьогорічний Хеллоуїн ознаменований рідкісним космічним явищем - зійде Чорний Місяць

30 жовтня жителі України стануть свідками незвичайної астрономічної події - другого молодика за один календарний місяць. Його прийнято називати «чорним Місяцем».

Чорний Місяць. Фото: Reuters.

На Хеллоуїн в небі над Землею зійде Чорний Місяць. Ця рідкісна астрономічна подія відбудеться 30 і 31 жовтня в залежності від півкуль, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Над Західною півкулею Чорний Місяць зійде 30 жовтня, а над Східною - 31 жовтня.

"Рідкісне природне видовище розіграється в нічному небі 31 жовтня, коли різні монстри, привиди і відьми будуть творити свої безчинства, і яке дивним чином підходить до страшних розіграшів на Землі: мова йде про" Чорний Місяць ", - інформують метеорологи.

Говорячи про "Чорний Місяць", астрономи мають на увазі подію, коли новий молодик трапляється двічі на місяць. В ніч з 31 жовтня на 1 листопада якраз і буде такий випадок, оскільки молодий місяць настав в ніч з 30 вересня на 1 Жовтня. Наступна поява "Чорного Місяця" буде лише в 2019 році.

Помітити неозброєним оком цей феномен неможливо. Однак у жителів Землі з'явиться можливість насолодитися видом Чумацького Шляху або метеорного потоку.

Нагадаємо, одне з найбільш страшних і одночасно привабливих свят року - Хеллоуїн - відзначатимуть у всьому світі і Україні в ніч з 31 жовтня на 1 листопада.

У фінському місті на кордоні з Росією зрізали прапор України

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:59

Український прапор, що майорів перед мерією фінсько міста Лаппеєнранта, за останній тиждень двічі зазнав вандалізму. Про це повідомляє Yle, передають Патріоти України. Невідомі обрізали мотузки, на яких тримався прапор, після чого він опинився на земл...

Чи нарахують субсидію, якщо частина сім'ї перебуває за кордоном

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:30

В Україні багато домогосподарств через складну економічну ситуацію отримують субсидії. У Пенсійному фонді України пояснили, як нараховується субсидія, якщо частина родини виїхала за кордон, передають Патріоти України. «До складу домогосподарства включа...