Тука назвав противників відведення військ "довбо*бами" та "мудаками"

Заступник міністра заявив, що відведення не означає втрату контролю над Станицею та іншими ділянками

Фото: "Антикор"

Українська сторона збереже вплив в районі Станиці Луганської в разі відведення військ, заявив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Георгій Тука. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на "ГОРДОН".

Відповідаючи на питання, чи не загрожує відведення військ втратою контролю над даними ділянками, Тука відповів: "П ... здеж і три знаки оклику! Це говорять ті мудаки, які не знають, хто, куди відходить і навіщо відходить. Довбо...би".

Заступник міністра також прокоментував розміщену ним інформацію про відвід бойовиками озброєнь в Станиці Луганській, який вони пізніше спростували. "Я не говорив, що вони відвели війська. Там були якісь рух по перевезенню вантажів. Я написав, що, можливо, це підготовка до відведення, але, можливо, і передислокація", - пояснив він.

Нагадаємо, вчора Тука повідомив, що в Станиці Луганській бойовики почали відведення сил. Пізніше він виправив повідомлення, дописавши, що поблизу Станиці спостерігається "якийсь рух вантажів" бойовиків по блокпостах. За його словами, це скоріше ротація сил бойовиків.

21 вересня на засіданні тристоронньої контактної групи в Мінську було підписано рамкове рішення про початок розведення сил і засобів на Донбасі на трьох ділянках - поблизу населених пунктів Станиця Луганська, Петрівське та Золоте. На околиці Золотого війська відвели 1 жовтня, в районі Петрівського - 7 жовтня.

9 жовтня відведення військ в районі Станиці Луганської не відбувся, його перенесли у зв'язку з невиконанням бойовиками угод, сказала українська сторона. 10 жовтня бойовики заявили, що не відводять війська зі Станиці, оскільки не отримали від української сторони підтвердження "про готовність з її боку приступити до аналогічних дій".

Чи буде "бонус" після Великодня? Скільки вихідних українці матимуть у травні - пояснення

середа, 24 квітень 2024, 10:24

У 2024 році християни східного обряду (греко-католики і православні) святкуватимуть Великдень у неділю, 5 травня. Зазвичай після святкування, у понеділок, українці мали вихідний, передають Патріоти України. Раніше у Кодексі законів про працю було зазна...

У Румунії ведмідь ледве не загриз іноземну туристку, яка хотіла зробити з "милим створінням" селфі (відео)

середа, 24 квітень 2024, 9:40

У Румунії британська туристка, імʼя якої не називають, ледь не залишилася без руки через любов до фотографування диких тварин, а саме – ведмедя. Інцидент закінчився пораненням, яке не загрожує життю 72-річної жінки. . Під час шпиталізації вона розпов...