Тука запевняє, що Ахмєтову та Бойку вже нічого не допоможе (відео)

Заступник міністра допускає, що нинішня влада може піти на укладення пакту з лідерами "старих" еліт заради відносного врегулювання ситуації на Донбасі.

Георгій Тука. Фото:http://24tv.ua/

Ідея призначення Бойка і Ахмєтова губернаторами Луганської та Донецької областей - утопічна. Обидва - не миротворчі фігури і не мають на Донбасі достатньої підтримки. Навіть якщо нинішня влада піде на поступки колишнім регіоналам, почне домовлятися, ці призначення значних змін на Донбасі не матимуть. Про це розповів колишній голова Луганської ВЦА, а нині заступник міністра з питань окупованих територій Георгій Тука в інтерв'ю Лівому Берегу, зазначають Патріоти України.

У момент появи даної інформації про Бойка і Ахмєтова Георгій Тука, як він сам зізнався в інтерв'ю, якраз був в Адміністрації Президента.

"Я бачив, яке здивування ця новина викликала серед співробітників АП. Бойко накрався вже на все життя, навіщо і який сенс йому ставати губернатором. Він не миротворча фігура, яку можна розглядати. На окупованій території Бойка не приймуть. Навіть якщо цьому почне сприяти Москва, то ситуація навряд чи вирішиться позитивно", - заявив екс-губернатор Луганщини.

Не дивлячись на це, Тука розуміє, що в окупованому регіоні може статися все, що завгодно, в "ДНР / ЛНР" десятки тисяч озброєних людей, багато з яких взагалі нікому не підкоряються.

Тука допускає, що нинішня влада може піти на укладення пакту з лідерами "старих" еліт заради відносного врегулювання ситуації на Донбасі.

"Але чи правильно це? Тут напрошується зустрічне запитання: чому ніхто з них до цих пір не був засуджений? Ахмєтов, Єфремов, Бойко, Хомутиннік, вся ця братва?", - зауважив Тука.

Він також піддав критиці чинного голову Луганської ОВЦА Юрія Гарбуза за його, як вважає Тука, недоречні висловлювання про мир.

Біженці будуть під ковпаком? Україна починає обмін інформацією про рахунки з сотнею країн

четвер, 28 березень 2024, 11:30

У вересні 2024 року між Україною та іншими державами відбудеться перший автоматичний обмін інформацією щодо фінансових рахунків за міжнародним стандартом звітності CRS (Common Reporting Standart), передають Патріоти України. Його запроваджено після ух...

Раніше був на фронті: У Волинському ТЦК розповіли про стан військового, якого ножем поранив цивільний

четвер, 28 березень 2024, 10:56

Працівник ТЦК та СП, якого у Нововолинську під час виконання службових обов'язків вдарив ножем місцевий житель, раніше воював. Про це повідомили на сторінці Волинського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, передають ...