Турчинов розповів, коли буде оголошено мобілізацію

Навіть якщо Збройні сили будуть повністю укомплектовані контрактниками, ми все одно будемо готувати резервістів, заявив Турчинов.

Олександр Турчинов. Фото: "Обозреватель"

Секретар РНБО Олександр Турчинов зазначає, що ситуація з черговою хвилею мобілізації як і раніше залежить від ситуації на фронті і в разі необхідності, вона може бути оголошена. Про це він сказав в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна", повідомляють Патріоти України.

"Якщо відбудеться загострення і нам треба буде значно наростити чисельність Збройних сил, звичайно, ми не зможемо обійтися без мобілізації", – зазначив секретар РНБО.

"Що дуже важливо, ми фактично побудували професійну добровольчу армію. В основі цієї армії – професіонал-контрактник. А добровольча вона тому, що контракт підписують всі тільки добровільно. Це не мобілізація, коли хочеш - не хочеш, треба йти і захищати свою країну", – сказав він.

З іншого боку, за словами Турчинова, Україна поки не може відмовитися від призову. "Призовники-строковики у нас не воюють у зоні проведення антитерористичної операції, це для нас принципово. Але в умовах постійної військової загрози нам необхідний потужний підготовлений резерв. Особливо резерв першої черги", – сказав він.

"У найближчій перспективі від призову і строкової служби ми не відмовимося. Навіть якщо Збройні сили будуть повністю укомплектовані контрактниками, ми все одно будемо готувати резервістів", – підкреслив він. За його словами, чим більше підготовлений резерв – тим вища обороноздатність країни.

"Створення потужного підготовленого резерву Збройних сил – це для нас необхідність і умова виживання. Це рішення чітко зафіксовано в прийнятій РНБО Стратегії національної безпеки", – зазначив Турчинов.

Дуже любив вино, але проблема була не в алкоголізмі: Вчені розповіли, через що міг оглухнути Бетховен

субота, 18 травень 2024, 23:43

Слух видатного композитора Людвіга ван Бетховена почав погіршуватися в молодості, а помер геній повністю глухим. Причини його глухоти залишаються загадкою. Однак, майже через дві сотні років аналіз його волосся показав високий рівень свинцю, миш'яку та...

Рідкісний вид рептилій - на межі зникнення: На Кубі коти взялися винищувати... крокодилів

субота, 18 травень 2024, 23:02

Здичавілі коти вважаються одним із найпроблемніших інвазивних видів, який загрожує тисячам інших видів тварин у дикій природі. Нове підтвердження цьому представили кубинські фахівці, які звинуватили безпритульних кішок у масовому вбивстві дитинчат рідк...