Туреччина почне "закручувати гайки" відразу після нищівного теракту в Анкарі, - посол

Уряд Туреччини працює над попередженням панічних настроїв серед населення і посилення заходів безпеки та захисту своїх громадян.

С.Корсунський. Фото: aa.com.tr

Турецький уряд припинив появу панічних настроїв і має намір посилити заходи, пов'язані із захистом і безпекою громадян. Про це стало відомо із заяви Сергія Корсунського, що займає пост надзвичайного і повноважного посла в Туреччині, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

"Ситуація не є панічною: Туреччиною після попереднього теракту були вжиті заходи щодо посилення безпеки, це відчувається буквально в кожній державній установі, в кожному торговому центрі, з'явилися додаткові патрулі поліції, і, скажімо, якщо десь не було металевих рамок, то тепер вони є всюди ", - повідомив дипломат.

За його відомостями, в подальшому також очікується посилення подібних заходів. Корсунський відзначає можливість у всіх бажаючих, хто має в своєму розпорядженні суму в 200-300 доларів США, отримати "офіційний" сирійський паспорт. Посол в Туреччині переконаний, що члени терористичних угруповань саме так потрапляють на територію країни.

Варто нагадати, що вибух прогримів в центрі Анкари, біля зупинки, де завжди знаходилася велика кількість мирних громадян.

Як повідомлялося раніше в ЗМІ, результатом теракту в Туреччині стала загибель 37 осіб. Багато з них продовжують гинути вже після госпіталізації. В даний час поранення отримали більше сотні людей, з них 15 - як і раніше в критичному стані під наглядом лікарів.

Мобілізація в розпалі: Чи розсилатимуть чоловікам за кордоном повістки

неділя, 12 травень 2024, 3:25

Новий закон про мобілізацію, який запрацює вже від 18 травня, зобов’яже українських чоловіків за кордоном оновлювати свої дані. Зокрема, в електронних кабінетах. А чи видають повістки закордоном та чи будуть їх розсилати українським чоловікам за межами...

Визначився переможець Євробачення-2024. Українки в трійці кращих (відео2)

неділя, 12 травень 2024, 2:35

На пісенному конкурсі Євробачення, який цього року відбувається у шведському місті Мальме, переміг співак Nemo із Швейцарії. Він отримав 591 бал від глядачів та національних журі. . На другому місці опинилася Хорватія із 547 балами. . Представниці Ук...