"Тут немає чужих, це всі наші браття": на Майдані поминають Небесну сотню (відео)

Як і торік, 107 "променів гідності" позначили місце розстрілу героїв.

На Майдані. Фото: УНІАН.

Майдан Незалежності та вулиця Інститутська цього вечора перетворилися на місце масового паломництва киян. Люди приходять сюди віддати данину пам'яті загиблим два роки тому учасникам Революції Гідності, йдеться в сюжеті ТСН, передають Патріоти України.

На самому Майдані чутно звуки пострілів. Там показують фільм про трагічні події 2-річної давнини. Стрічку транслюють на екрані, що розміщено на фасаді згорілого Будинку профспілок. А біля стели Незалежності влаштовано менші екрани, на яких одна за одною з'являються фотографії новітніх українських героїв. Поруч розташовані стенди з "неофіційними" світлинами загиблих – їх надали організаторам меморіальних акцій родичі, котрі втратили своїх близьких.

Вулицю Інститутську підсвітили червоними ліхтарями, аби вона нагадувала про кров, пролиту на ній беззахисними майданівцями. З місць їхньої загибелі в небо засвітили ліхтарі. Як і торік, 107 "променів гідності" позначили місце розстрілу Небесної сотні. "Тут немає чужих. Це всі наші браття", - крізь сльози говорили кияни, які прийшли до меморіалу героям на Інститутській.

Спершу була сварка: В Угорщині жорстоко вбили українця

четвер, 2 травень 2024, 18:45

У Будапешті внаслідок суперечки та бійки українець отримав смертельні ножові поранення і помер на місці. Про це повідомляє пресслужба поліції, передають Патріоти України. За даними правоохоронців, 1 травня до Центру управління діяльністю Головного упр...

Дані всіх жінок від 17 до 60 років внесуть до реєстру військовозобов'язаних

четвер, 2 травень 2024, 18:22

В Україні до єдиного реєстру військовозобов'язаних вноситимуть дані не лише чоловіків, а й жінок. Далі всю інформацію зіставлятимуть - чи є громадянин призовником, військовозобов'язаним чи резервістом. І якщо особа не має такого статусу, то ці дані вид...