У Чечні вимагають вибачень від екс-бійця РФ Ємельяненка за критику дитячих боїв

Діти показали себе справжніми чоловіками і воїнами і не отримали серйозних травм, розповів гендиректор бійцівського клубу "Ахмат"

У мережі називають чеченців справжніми чоловіками, на відміну від росіян. Фото: nsn.fm

Керівництво бійцівського клубу "Ахмат" готове залагодити конфлікт з президентом Союзу змішаних бойових єдиноборств (ММА) Росії, екс-бійцем Федором Емельяненко, після того, як той вибачиться за свою критику участі дітей в турнірах зі змішаних єдиноборств. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на ТАСС.

Керівник прес-служби "Ахмата" Адам Ахмадов заявив, що клуб буде і далі в рамках закону проводити свої турніри в тому форматі, в якому забажає. Однак керівництво клубу готове провести зустріч з Ємельяненко, якщо той цього захоче.

Президент "Ахмата" Абузайд Вісмурадов заявив, що Ємельяненко не мав права критикувати дитячий турнір, метою якого була популяризація боїв ММА в Чечні. Він зазначив, що відгуки про дитячі бої були позитивними і запитав, хто такий Ємельяненко, щоб давати оцінку турніру.

Представник глави Чечні в Європі, генеральний директор Akhmat Promotion Тимур Дузагаев, розповів, що поєдинки за участю дітей були жорсткими, а діти показали себе справжніми чоловіками і воїнами і не отримали серйозних травм.

У свою чергу, колишній чемпіон світу з боксу, депутат Держдуми Миколаїв Валуєв підтримав Ємельяненко. На його думку, "дітям рано брати участь в боях ММА, оскільки вони містять в собі можливість добивання суперника в партері, що неприпустимо для маленьких дітей".

Нагадаємо, 4 жовтня в Грозному пройшов турнір зі змішаних єдиноборств (ММА), в якому брали участь троє синів глави Чечні Рамзана Кадирова - 10-річний Ахмад, 9-річний Елі і 8-річний Адам. Поєдинки проходили напередодні 40-річчя Кадирова.

Президент Союзу ММА РФ, екс-боєць Федір Ємельяненко розкритикував проведені в Чечні дитячі бої. Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков в ході спілкування з журналістами утримався від особистих оцінок турніру. Але додав, що, на його думку, трансляція по телебаченню боїв без правил серед малолітніх дітей, в ході яких "один з учасників був відправлений у нокаут", є приводом "для наглядових органів звернути увагу на це питання".

У мережі українці та самі росіяни висміяли заяви російських екс-спортсменів. "Бояться справжніх чоловіків? Краще мій син буде вчитися захищати свою честь, ніж вчити про "царя-батюшку" та молитви кгбшної РПЦ у школі!", "Путін злякався зростаючих воїнів? Ха-ха", "У РФ завжди критикують все, у чому самі слабкі", "Діти молодці", - коментують подію у соцмережі "Фейсбук".

"Цінна" підтримка: Липецький зоопарк передав російським військовим "на фронт" двох павичів

вівторок, 30 квітень 2024, 18:39

Липецький зоопарк відправив російським військовим на фронт в Україну двох павичів в розрахунку, що "краса цих птахів скрасить бойові будні солдатів". Про це повідомляє "Медуза", передають Патріоти України. Птахів передав директор Олександр Осипов у рам...

"Надто рано, щоб піти, але його вже немає": У родині Френсіса Нганну сталася страшна трагедія

вівторок, 30 квітень 2024, 17:56

Титулований боєць UFC Френсіс Нганну, який зумів у дебютному бою у професіональному боксі відправити в ноудаун самого Тайсона Ф'юрі, повідомив про смерть свого синочка, якому було лише 18 місяців, передають Патріоти України. «Надто рано, щоб піти, але ...