У Чернівецькій області зареєстрували рекордну кількість хворих на кір

Більшу частину хворих на кір, а саме 79% становлять діти: 372 захворілих особи. Щодо дорослих, то занедужали 96 осіб.

Ілюстрація:24tv.uaУ Чернівецькій області кількість хворих на кір людей сягнула 468 осіб. Найстаршому хворому 52 роки, наймолодшому – 2 місяці. Про це повідомляє Чернівецький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України, передають Патріоти України.

Згідно із повідомленням, більшу частину хворих на кір, а саме 79% становлять діти: 372 захворілих особи. Щодо дорослих, то занедужали 96 осіб.

Найбільша питома вага серед дітей – 40% (144 хворих) припадає на вікову групу 5-9 років. Серед дорослих частіше хворіла молодь віком 20-29 років – 31 особа (45%). Із зареєстрованих випадків госпіталізовано 173 людини. Решта отримує амбулаторне лікування.

310 осіб, або 66% захворілих, не мали щеплення або отримали лише одну дозу вакцини.

До слова, у районах Одещини з високим рівнем захворюваності на кір та в Івано-Франківську продовжили зимові канікули у школах. При цьому в. о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун стверджує, що в Україні немає епідемії кору.

ТЦК загрожує повний колапс: Раді доведеться правити закон про мобілізацію

субота, 27 квітень 2024, 1:45

Як пише видання Texty, територіальні центри комплектування (ТЦК) не встигнуть актуалізувати дані усіх військовозобов’язаних за 60 днів, як того вимагає новий закон про мобілізацію, і це створить додатковий хаос, передають Патріоти України. "Управлінсь...

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...