У Чернівцях лікарі врятували однорічного малюка, якому іграшка з магнітами розірвала кишківник (фото)

Причиною трагедії став недогляд батьків.

Фото:Чернівецький промінь

У міській дитячій лікарні Чернівців невідкладно прооперували хлопчика віком рік і один місяць, у якого в животі була іграшка-магніт. Про це повідомляють Патріоти України.

"Коли мене викликали на консультацію до дитини до іншої лікувальної установи, живіт у хлопчика був надутий як м'яч: у нього вже почався гострий перитоніт. Спочатку підозрювали, що причиною міг бути апендицит. Але під час операції з'ясувалося, що в кишечник дитини потрапило шість кульок -магнітів", - повідомив хірург лікарні Сергій Бабич.

Він також зазначив, що потужні магніти в петлях тонкого кишечника міцно склеїлися між собою, в місцях з'єднань утворилися розриви, через які вміст кишечника потрапив у черевну порожнину, викликавши гостре запалення.

За словами Бабича, родичі хлопчика зізналися, що підозрювали це з самого початку, оскільки з поля зору вдома десь зникли кульки-магніти. Але незважаючи на те, що розлади роботи шлунково-кишкового тракту у дитини з'явилися ще в кінці червня, лікарям про свої підозри рідні не сказали.

Відзначається, що зараз хлопчик ще перебуває в реанімації, його стан оцінюють як стабільний, а для поліпшення його стану, зокрема для прискорення виведення токсинів з організму, за домовленістю з обласною лікарнею дитину помістять в барокамеру.

Не Довбик: Маркевич розповів, кому з українських форвардів віддає перевагу у збірній

четвер, 28 березень 2024, 19:51

Мирон Маркевич розповів, як змінилась гра збірної України у поєдинку проти Ісландії у порівнянні із матчем проти Боснії і Герцеговини, передають Патріоти України. За словами відомого українського тренера, "синьо-жовті" діяли більш швидко, завдяки чому ...

"Люди занадто розслабились": Росіянин, який воює за Україну, розповів, що його розчаровує у цивільних українцях

четвер, 28 березень 2024, 19:28

Росіянин, який від 2014 року воює за Україну, боєць 3 штурмової бригади "Барсік" розповів, що українцям потрібно знову стати єдиним цілим, як це було 2022 року, щоб перемогти Росію, передають Патріоти України. "Барсік" наголосив, що на початку війни ук...