У Чорноморську юні екологи провели акцію "Очистимо планету від сміття" (фоторепортаж)

56 юних жителів міста зі своїми батьками і педагогами допомогли прибрати територію етнопарку "Нью-Васюки".

Екологічний десант висадився в "Нью-Васюках". Фото: 04868.com.ua.

В кінці вересня щорічно проходить тиждень Всесвітньої акції «Очистимо планету від сміття». Цього року юні екологи з Центру еколого-натуралістичної творчості Чорноморська провели її 30 вересня в незвичному місці - в розташованому неподалік від Чорноморська етнопарку «Нью-Васюки». Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

«Знаючи, що цей чудовий комплекс знаходиться на колишньому самовільному звалищі, я запропонувала його творцеві, Василю Волошинову, нашу допомогу в прибиранні території, - розповідає ініціатор акції Світлана Сокерчак, завідувач Музею живої природи Екоцентру. - Василь з радістю погодився, а ми отримали натомість безкоштовний вхід на територію етнопарку і можливість після прибирання зробити пікнік для дітей. Крім цього, і батут, і ігрові майданчики теж були в розпорядженні дітей. А самий пік емоцій у дітей і дорослих викликав, звичайно, контактний зоопарк!».

В акції взяли участь хлопці з гуртків «Юних кінологів», «Любителів домашніх тварин», «Прикладної біології», «Образотворчого мистецтва», «Українського сувеніра», «Юних друзів природи». До них приєдналися батьки, а також вихованці студії акторської майстерності Аліка Поплавського з нашого Палацу культури. Всього в Нью-Васюки відправився десант у складі 56 дітлахів, 13 батьків та кількох керівників гуртків.

«З собою діти взяли пакети для сміття, рукавички, воду, провізію і гарний настрій», - посміхаючись, каже Світлана Сокерчак. А ось автобус для поїздки був для учасників безкоштовним - в цьому допоміг ІСРЗ на прохання культорганізатора Екоцентра і голови постійної депутатської комісії з освіти, культури та спорту Ольги Бєляєвої.

«Спочатку ми вирушили на прибирання території, - розповідає керівник гуртка «Юні друзі природи» Лілія Кошкіна. - Хтось із хлопців з радістю взявся за справу, хтось, якщо чесно - не дуже охоче. Але приклад керівників гуртків, батьків і друзів підштовхнув на діяльність навіть самих інертних дітлахів. Інтересу також додав дух змагання: чия команда збере більше сміття. А наша команда навіть вирішила позмагатися в кількості пластикових пляшок і кришечок! ».

Кожен керівник зі своїми дітьми прибирав виділену ділянка.

«Дуже приємно було бачити, що батьки теж із задоволенням допомагали малюкам. А ще нам організували чай з трав із варенням, медом і сушками. Емоцій у всіх було море!, - каже Лілія Кошкіна. - Але був дружний висновок, що часу - 3 години - було мало, і діти не проти повторити акцію ще раз, тим більше, що прибирати ще є що».

"Ну прилетить туди, і що. Нічого страшного": В Одесі поліцейська втрапила в скандал через охорону церкви на Великдень (відео)

неділя, 5 травень 2024, 18:15

Поліцейська з Одеси обурилася, що її поставили на охорону порядку у церкві. У відео, яке опублікували в мережі, дівчина, не соромлячись міцного слівця, висловила думку, що можливий приліт у церкву – не така вже й велика втрата, передають Патріоти Украї...

Тоня Матвієнко розповіла, чому старша донька з'їхала від неї

неділя, 5 травень 2024, 17:04

Співачка Тоня Матвієнко в інтерв'ю програмі "Ближче до зірок" зізналася, що її старша донька Уляна з'їхалася з хлопцем. Зараз 25-річна Уляна також реалізує себе в режисурі, передають Патріоти України. «Мені її дуже не вистачає, але вона вже доросла дів...