У "ДНР" бойовиків залишили без обіцяної вищої освіти

У 2016 році в окупованому Донецьку ввели квоти на надходження до місцевих вишів для бойовиків "ДНР" та їх сімей.

Фото: http://www.dialog.ua/

Втім, такі пільгові умови обернулися для найманців повною неможливістю отримати вищу освіту, передають Патріоти України з посиланням на російські ЗМІ.

"До початку вступної кампанії командири частин видавали відповідні довідки (як правило, в довільній формі). А коли кампанія вже почалася, на засіданні міжвідомчої комісії Міносвіти "ДНР" і Міноборони, було прийнято рішення про введення єдиної довідки за формою 1А, причому згадана форма в Мінобороні відрізняється від тієї, що прийнята в Міносвіти", - повідомляє кореспондент в прес-центрі МЗС РФ Роман Манекін.

В результаті бойовики опинилися біля розбитого корита: вирватися в Донецьк, щоб донести переоформлені папірці, важко, командири також зайняті бойовою підготовкою. Заповнювати папери нікому.

"А терміни вступної кампанії обмежені. Можливо, терміни подачі документів для вступу до вузів для військовослужбовців та членів їх сімей продовжтать ... З іншого боку, хлопці ж не винні, що Міносвіти з Міноборони ввели єдину форму вже ПІСЛЯ початку вступної кампанії. Буде несправедливо, якщо через бюрократичні ігри, ополченці і члени їх сімей в цьому році не стануть студентами ", - обурився Манекін.

На Черкащині чоловік отруївся дуже схожими на печериці грибами

вівторок, 30 квітень 2024, 13:19

На Черкащині госпіталізовано чоловіка з отруєнням дикорослими грибами, які він назбирав на подвір'ї власного будинку. Про це інформує Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб, передають Патріоти України. "33-річний житель села Червона ...

98-річній жінці, яка пішки вийшла з окупованої частини Очеретиного, куплять будинок

вівторок, 30 квітень 2024, 12:54

Співзасновник monobank Олег Гороховський заявив, що 98-річній Лідії Степанівні, яка самотужки пройшла близько десяти кілометрів з окупованої частини Очеретиного на підконтрольну територію України, куплять будинок, інформують Патріоти України. «Терпиш, ...