У Донбасі 70% бойовиків хворі на пневмонію. Рахунок жертв хвороби йде на десятки, - розвідка

Проблема загострюється у зв'язку з браком медикаментів і кваліфікованого медперсоналу на окупованій території.

У терористів на окупованій території лютує епідемія. Ілюстрація:www.golos.com.ua

На непідконтрольних України територіях Донецької та Луганської областей після ротації бойовиків з'ясувалося, що 70% найманців з передової хворі на пневмонію. Жертвами хвороби в Горлівці стали вже півсотні учасників бандформувань. Про це повідомляється на сайті Головного управління розвідки Міністерства оборони України, передають Патріоти України.

"Відзначається погіршення санітарно-епідеміологічної обстановки. У Горлівці від пневмонії померло понад 50 осіб", - повідомляють в розвідці.

Крім того, в Донецьку серед військовослужбовців 1 АК виявлено поширення інфекційного захворювання, тип і походження якого лікарі визначити не можуть. На даний момент за допомогою до медиків звернулися вже 50 бойовиків. Проблема загострюється у зв'язку з браком медикаментів і кваліфікованого медперсоналу.

У теж час на офіційних сайтах сепаратистів немає повідомлення про епідемію. Так, в Горлівці запевняють, що грип відступає. Позаштатний міський інфекціоніст Олена Скорик каже, що в підконтрольному "ДНР" місті вистачає ліків для лікування грипу.

Також в Донецьку окупаційна влада продовжила карантин у школах.

Ексміністр культури Нищук висловився про мобілізацію акторів

субота, 27 квітень 2024, 13:14

Колишній міністр культури та голова Шевченківського комітету Євген Нищук, який у квітні 2024 року став гендиректором театру імені Франка, в інтерв'ю Олексію Суханову розповів, що деякі актори театру можуть отримати бронь від мобілізації, передають Патр...

Прямо дорогою до суду: Підозрюваний у вбивстві син екссудді Аблова "опинився у реанімації"

субота, 27 квітень 2024, 12:59

Сьогодні, 26 квітня, підозрюваний у вбивстві Іван Аблов, син колишнього судді ОАСК Євгена Аблова, не з’явився на судове засідання. Його адвокати стверджують, нібито дорогою до суду він потрапив до реанімації. Водночас медзаклад цю інформацію спростовує...