Стріляли, били, грабували: У Нацполіції розповіли про звірства солдатів РФ у Донецьку в 2014 році

А Кремль продовжує поширювати байки про "громадянську війну" на сході України.

Ілюстрація: РБКНаприкінці травня 2018 року до поліції Донеччини звернувся житель Київської області з повідомленням, що в червні 2014 року він став жертвою розбійного нападу у Донецьку. Про це повідомляє прес-служба Нацполіції, зазначають Патріоти України.

42-річний чоловік розповів, що у 2014 році в Донецьку біля заправки до нього підійшли двоє людей у формі та з автоматами, назвавшись бійцями батальйону "Восток". Вони наказали віддати ключі від його авто Mazda, а один при цьому вистрелив в асфальт біля ніг автовласника. Поранений осколками чоловік, рятуючись, намагався втекти, але його зупинили пострілами. Зрешеченого кулями потерпілого побили та відвезли до командира загону.

Згодом терористи відвезли постраждалого до лікарні аби вилікувати його та просити викуп у рідних у сумі 10 тис. доларів.

З лікарні чоловіка забирали в інвалідному візку. У нього відібрали не тільки машину, але й паспорт громадянина України, мобільний телефон та навіть одяг – зловмисникам приглянувся його спортивний костюм.

Через два місяці після звернення громадянина, його мучителів було встановлено. Ватажком, який командував окремим загоном в бандформуванні "Восток", та одним з нападників виявилися громадяни РФ. Інший розбійник - раніше судимий місцевий житель родом з Макіївки, який перебував на посаді стрільця.

Оперативники зібрали беззаперечні докази їх причетності до злочину. Усім заочно оголошено про підозру у вчиненні злочинів за ч. 2 ст. 187 та ч.3 ст.289 Кримінального кодексу України. Жителі сусідньої держави оголошені в міжнародний розшук. Досудове розслідування триває.

Ексчиновник Нацполіції, який скандалив у ресторані Goodwine, засвітився у компанії нардепа Тищенка (фото)

середа, 24 квітень 2024, 20:17

Експрацівник департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України Віталій Манасян засвітився у компанії нардепа Миколи Тищенка. Про це свідчить світлина, опублікована журналістом «Української правди» Михайлом Ткачом, передають Патріоти України. «Н...

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...