У Франції на барахолці знайшли 500-річну гравюру Дюрера

Гравюра Альбрехта Дюрера "Мадонна, коронована ангелами" 1520 року збереглася в дуже хорошому стані.

 "Мадонна, коронована ангелами".  Фото: theguardian.com.

Колекціонер творів мистецтва пожертвував музею Штутгарта гравюру німецького живописця і графіка Альбрехта Дюрера, яку він виявив на блошиному ринку у Франції, де вона продавалася за кілька євро, пишуть Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

У державній галереї Штутгарта повідомили, що гравюра "Мадонна, коронована ангелами" 1520 року збереглася в дуже хорошому стані.

Відставний французький археолог виявив гравюру на блошиному ринку в місті Сарбур на сході Франції. Уточнюється, що вона належала колишньому заступнику мера міста. Помітивши штамп галереї Штутгарта на гравюрі, археолог придбав її і анонімно пожертвував німецької галереї, якій раніше вона належала.

У галереї уточнили, що гравюра була загублена в кінці Другої світової війни.

Нагадаємо, німецький художник Альбрехт Дюрер (1471-1528) був одним з видатних майстрів епохи Відродження.

"Російські душі з українськими паспортами": Українців обурило відео з випускниками щколи в Харкові

неділя, 12 травень 2024, 14:43

11 травня фотокор Ян Доброносов опублікував відео, на якому випускники о 05:30 ранку, поки немає авто, на проїжджій частині репетирують вальс. Це відео спровокувало масове обурення, адже школярі та хореограф розмовляють російською мовою, зазначають Пат...

Бій проти Камбососа: Усик відреагував на перемогу Ломаченка

неділя, 12 травень 2024, 14:03

Чемпіон світу в надважкій вазі за версіями WBO, WBA, IBO та IBF Олександр Усик відреагував на яскраву перемогу Василя Ломаченка над австралійцем Джорджем Камбососом у поєдинку за вакантний пояс IBF у легкому дивізіоні. Олександр на сторінці в Instagram...