У Канаді відбулася виставка картин української художниці, присвячених Революції Гідності (фото)

Мета цього проекту - представити світовій спільноті важливість подій 2013-2014 років для України

Виставка картин Ольги Босак у Канаді. Фото: "Укрінформ"

В Оттаві (Канада) українська художниця Ольга Босак представила свою художню колекцію "Живи вільно", присвячену українській Революції гідності. Виставка відбулася в престижній художній галереї в кварталі від федерального парламенту Канади, повідомляють Патріоти України з посиланням на "Укрінформ".

"На своїх полотнах я намагалася відбити наші ідеали, переживання і досягнення. Наша свобода знаходиться нами високою ціною. Не раз ми відчували - кожен окремо і всі разом - що означає життя над прірвою, в найскладніші моменти ми шукали точку опори. Ми чекали тих, хто проявить солідарність і приєднається до нашої боротьби за європейські цінності ", - зазначила Босак.

За словами художниці, її виставка є проектом публічної дипломатії, який полягає в "формуванні іміджу нової України на міжнародному рівні". "Мета цього проекту - представити світовій спільноті важливість Революції гідності для України, а також те, як масштабні протести взимку 2013-2014 рр. Продовжують формувати громадську думку в Україні і, зокрема, посилюють прагнення українців жити вільно", - уточнила Босак.

За даними агентства, подивитися на півтора десятка творів української художниці прийшла численна аудиторія, в тому числі дипломати і лідери української громади. Також виставку відвідав посол України в Канаді Андрій Шевченко.

"Кожен з нас знайде свої власні емоції і враження в кожному творі. Вони створені не тільки для того, щоб побачити, але і щоб відчути і обдумати", - сказав посол. Після завершення виставки в Оттаві полотна поїдуть в Торонто, а минулого тижня вони виставлялися в штаб-квартирі ООН в Нью-Йорку.

Запрацює 18 травня? У Міноборони пояснили, як користуватись електронним кабінетом військовозобов'язаного

п’ятниця, 3 травень 2024, 8:44

У зв'язку з набранням чинності нового закону щодо мобілізації в Україні, у мережі з'явиться електронний кабінет військовозобов’язаного. Він запрацює з 18 травня. Доступ до нього серед іншого обіцяють і через мобільний застосунок, передають Патріоти Укр...

Працюють партизани? Російських військових хтось спеціально труїть - у Маріуполі померло 9 осіб, у РФ - ще 5

п’ятниця, 3 травень 2024, 7:45

Наразі спецслужби Росії займаються розслідуванням справи про навмисне отруєння російських військових у Маріуполі, внаслідок чого дев'ять із них померли, про що пише один із російських ресурсів, передають Патріоти України. Зокрема, співрозмовники виданн...