У хворих шансу на порятунок не буде! Вчені знайшли нову страшну хворобу

Вчені з канадського університету МакГілла виявили нове генетичне імунне захворювання - комбінований імунодефіцит, повідомляють Патріоти України з посиланням на Journal of Experimental Medicine.

Так, це сталося під час обстеження пацієнта, який страждав від цілого ряду інфекцій. Це захворювання зафіксовано лише у двох осіб в світі, проте навіть ці випадки несуть потенційну небезпеку. Дослідники встановили, що за розвиток відповідальний ген, який розташований в 21 хромосомі. Людина з імунодефіцитом підтверджена різним інфекціям.

Відкрити захворювання лікарі змогли, коли лікували громадянина Канади, який з раннього дитинства страждав від вірусних та грибкових інфекцій, а також пневмоній і синуситів. Вчені провели генетичний аналіз, який показав у пацієнта наявність гена ICOSLG.

Подібний ген також знайшли у дитини, яку називали "хлопчик в міхурі". Природа його захворювання ще в минулому столітті була незрозумілою загадкою. Хлопчик був позбавлений імунітету, і до 12 років жив у стерильному пластиковому боксі. Життя дитини не вдалося врятувати.

Учені поки не знають, як боротися з цією недугою, проте знання про генетичну особливість дозволяє діагностувати її заздалегідь. На думку фахівців, вищевказаний ген в 21 хромосомі може означати, що він відповідальний за розвиток імунодефіциту при синдромі Дауна.

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів в дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...

За міліметр від смерті: У Львові вдалося врятувати захисника, у серці якого застряг уламок боєприпасу

субота, 20 квітень 2024, 9:59

У Львові лікарі дістали з серця військового півторасантиметровий уламок ворожого боєприпасу, передають Патріоти України. Як повідомляють у Національному реабілітаційному центрі "Незламні", пацієнтом кардіохірургів Лікарні Святого Пантелеймона та Інсти...