У Коломиї під тиском громадян зачинили та опечатали церкву Московського патріархату (фотофакти)

Щоб уникнути конфліктів, представники влади, громадських активістів, священнослужителів різних конфесій та силових структур провели тривалі консультації, внаслідок яких було прийнято рішення будь-які богослужіння в церкві тимчасово припинити.

Фото:http://kurs.if.ua

З ініціативи громадських активістів у Коломиї від міської ратуші до символічної Могили борцям за незалежність України пройшла велелюдна хода, в якій взяли участь представники різних політичних партій та громадських організацій, духовенство УГКЦ, представники депутатського корпусу та виконавчих структур. Про це повідомляє прес-служба Коломийської міської ради, передають Патріоти України з посиланням на місцеве видання Курс.

Після панахиди представники духовенства увійшли до церкви Благовіщення, де після нетривалих перемовин з правлячим парохом здійснили богослужіння. Слід нагадати, що у храмі здійснює богослужіння громада УПЦ (Московського патріархату).

"В країні війна, а московський патріархат керується ідеями загарбника, тому ми не хочемо, щоб коломийська святиня мала якийсь зв'язок із окупантами!" – обурювалася громада міста.

Коли у церкві закінчилась вечірня і парафіяни розійшлись, вхід до храму опечатали. Планується створити робочу групу у складі представників усіх парафій міста та району.

"Без конфліктів, криків й сутичок коломияни звернулися до вірян і наставників церкви з єдиним: дозволити всім містянам відвідувати церкву, адже наразі багатьох патріотів зупиняє підпорядкованість Благовіщенської церкви московському патріархату", – йдеться у повідомленні міськради.

Щоб уникнути конфліктів, представники влади, громадських активістів, священнослужителів різних конфесій та силових структур провели тривалі консультації, внаслідок яких було прийняте таке рішення:

- будь-які богослужіння в церкві тимчасово припинити;

- створити робочу групу з представників різних конфесій, влади, представників депутатського корпусу, які вже у вівторок повинні провести першу зустріч з метою віднайдення шляхів виходу з цієї ситуації.

"Таким чином Коломия вкотре показала свою цивілізованість: без криків та сутичок, без силового протистояння складне питання розв'язане", – повідомляє прес-служба.

Раніше питання патріархальної приналежності Благовіщенської церкви порушив атовець Василь Кузьмин, його підтримали депутати Коломийської міської ради на травневій сесії.

Чому виникають провали в пам'яті після розпивання спиртного: Вчені назвали причини

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:24

Вживання спиртного не тільки підвищує ризик померти від серцевого нападу та інших хвороб у довгостроковій перспективі, але й може спричиняти провали в пам'яті буквально на наступний ранок, передають Патріоти України. Група вчених з Університету Пенсіль...

Звільнена по обміну з лап Москви знаменита американська баскетболістка відверто розповіла про жахи російської в’язниці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:15

Дворазова олімпійська чемпіонка і чемпіонка світу з баскетболу Бріттні Грайнер заявила, що почувалася неповноцінною людиною в російській в’язниці, передає NV. . Дівчину заарештували в лютому 2022 року в аеропорту Шереметьєво за ввезення наркотичних ...