"У країні зараз маса зброї, третій Майдан точно не буде мирним протестом, на нього вже вийдуть не юнаки з фанерними щитами" - батько героя Небесної сотні

Якщо народ повстане, це може обернутися жахливим кровопролиттям. Українській владі потрібно радикально щось змінювати, потрібно працювати, а не давати людям привід для третього Майдану, наголосив Володимир Голоднюк.

Володимир Голоднюк. Фото:patriot-news.info

Українській владі потрібно негайно проводити системні реформи, а не давати народу привід для третього Майдану. Про це в коментарі виданню Гордон заявив волонтер і громадський діяч Володимир Голоднюк - батько героя Небесної сотні Устима Голоднюка, зазначають Патріоти України.

"З острахом думаю про третій Майдані, тому що розумію: це точно буде не мирний протест. У країні зараз маса зброї, на протест вийдуть вже не юнаки з фанерними щитами, як це було в 2013-2014 роках. Якщо народ повстане, це може обернутися жахливим кровопролиттям. Тому владі потрібно радикально щось змінювати. Міняти, а не залякувати суспільство. Працювати, а не давати людям привід для повстання. Дуже сподіваюся, що третього Майдану не буде", - розповів Голоднюк.

Волонтер зізнався, що не стежив за протестами праворадикальних організацій, які пройшли в центрі Києва в третю річницю початку Майдану. Але, за словами Голоднюка, він особисто бачив "проплачені протести" під Національним банком України, які його обурили.

"Я детально не стежив, що вчора було в центрі Києва, в день річниці Євромайдану. Але тиждень тому бачив нібито акції протесту під Нацбанком. Сам бачив це ганебне явище, коли зібралася багатотисячна армія бомжів, яким платили по 150 гривень. Вони зібралися колоною на вулиці Інститутській, на місці розстрілу Небесної сотні. це було настільки брудно, брутально і образливо. Вибачте, це був не протест, а бидло і бомжатина, брудна і матюклива", - підкреслив Голоднюк.

Волонтер переконаний, що організаторами подібних мітингів є політики, які діють виключно у власних інтересах.

"Якби організатори подібних "протестів" не проплачених тітушок наймали, а віддавали б гроші на фронт, у наших солдатів з'явилися б тепловізори, теплий одяг, екіпірування. Наші б бійці відчули турботу. Замість цього політики влаштовують проплачені акції, щоб вибити собі політичні дивіденди. Соромно!" - заявив Голоднюк.

Громадський діяч наполягає, що чистка влади буде ефективна тільки під жорстким цивільним контролем.

"Вихід один: шукати однодумців, об'єднуватися в громадські організації та контролювати владу, жорстко тримати її в руках, висвітлювати в ЗМІ весь негатив наших чиновників і тим самим очищати все керівництво держави", - підсумував Голоднюк.

Як відомо, 19-річний герой Небесної сотні Устим Голоднюк загинув 20 лютого 2014 року на вулиці Інститутській під час масового розстрілу активістів Майдану. Снайперська куля потрапила Устимові в голову, смерть наступила миттєво.

Рух призупинено в обох напрямках: Судно, що йшло з України до Єгипту, заблокувало Босфор

вівторок, 7 травень 2024, 11:44

Вантажне судно ALEXIS, що прямувало з України до Єгипту, сіло на мілину у протоці Босфор. У зв’язку з цим було призупинено рух суден в обох напрямках. Про це повідомляє CNN Turk, передають Патріоти України. Зазначається, у 229-метрового судна виникла н...

Як переселенцям з дітьми продовжити отримання виплат ще на пів року - нюанси, які варто знати

вівторок, 7 травень 2024, 11:30

22 березня було прийнято чергові зміни до Порядку надання допомоги на проживання ВПО (було розширено категорії отримувачів допомоги). За яких умов сім'ям з дітьми можуть бути продовжені виплати ще на 6 місяців, розповіли в "Юридичному пораднику для ВПО...