У Кремлі істерять через порівняння вбитого посла з дипломатом Третього Рейху

Авторів, які схвалюють вбивство посла, назвали "ксенофобами" та "збоченими несамовитими журналістами".

Дмитро Пєсков. Фото: allkharkov.ua

Москва різко відреагувала на публікацію американського журналіста Герша Кунтцмана в New York Daily News, який порівняв вбивство посла Росії в Туреччині Андрій Карлова з замахом на посла Третього Рейху в 1938 році. Так, автор у своїй статті від 20 грудня заявив, що загибель Карлова була закономірною, оскільки Росія отримує по заслугах за свої військові злочини в Сирії, повідомляють Патріоти України.

У свою чергу 21 грудня речник МЗС РФ Марія Захарова в Facebook написала гнівний пост, в якому зажадала від Кунтцмана вибачень за свою публікацію. "Убийство Андрея Карлова "цивилизованный журналист" называет "свершившимся правосудием". Он также написал, что события в Анкаре напомнили ему убийство немецкого дипломата Эрнста фом Рата в Париже в 1938 году: застреленный еврейским студентом дипломат, конечно же, "не был невинной жертвой", в глазах многих он был воплощением "гитлеровской жестокости, геноцида, антисемитизма и надвигающейся мировой агрессии". Что касается сравнения Андрея Карлова с послом Третьего Рейха скажу одно: сегодня же мы направляем главному редактору издания, опубликовавшего эту ксенофобскую и содержащую оправдание действий террориста статью, письмо с требованием извинений", - йдеться у тексті.

У Кремлі також не залишили без уваги статтю Кунтцмана про вбивство Карлова. За повідомленням Lenta.Ru, прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що автор "неправильної" публікації не гідний згадки.

"Дуже багато, на жаль, людей не зовсім здоровим глуздом, а часто повністю несамовитих, скажімо так - з збоченим розумінням того, що таке добре і що таке погано", - сказав прес-секретар президента Росії. Пєсков зауважив, що такі люди, як автор статті, не заслуговують "хоча б якихось згадок і хоча б якоїсь пам'яті".

У відповідь на це Кунтцман опублікував новий матеріал, в якому заявив про готовність вибачитися в тому випадку, якщо Росія зробить це першою. Журналіст підкреслив, що у РФ є "довгий список" того, за що їй треба вибачатися. Кунтцман нагадав про анексію Криму, війні на Донбасі, конфлікті в Сирії, а також збитий у 2014 році на сході України Boeing Малайзійських авіаліній.

Нагадаємо, вбивство в Туреччині посла Росії Андрія Карлова відбулося 19 грудня. На фотовиставці в Анкарі озброєний молодик підійшов до російського дипломата і розстріляв його з криками "Аллах акбар! Не забувайте про Алеппо! Не забувайте про Сирію!".

У культового паризького кабаре Мулен Руж в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:55

У ніч на 25 квітня в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка Мулен Руж. Падіння також пошкодило фасад паризького кабаре, розташованого в паризькому районі Пігаль. Про це повідомляє телеканал BFM TV. . Оскільки інцидент стався вночі, обійшлося бе...

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...