У Кривому Розі побили організатора гей-фестивалю

Напад стався близько 18:30 біля головного корпусу Криворізького педагогічного університету.
Борис Золотченко. Фото: Гей-альянс.

У суботу ввечері в Кривому Розі невідомі скоїли напад на голову оргкомітету фестивалю КривбасПрайд Бориса Золотченка. Як повідомляє Гей-альянс Україна, в рамках фестивалю планується проведення Маршу Рівності на підтримку ЛГБТ-спільноти, передають Патріоти України.

Напад стався близько 18:30 біля головного корпусу Криворізького педагогічного університету. Більше десяти молодих людей напали та побили Золотченка, коли він з друзями повертався додому після засідання оргкомітету.

"Свідки побиття одразу ж зателефонували в поліцію і повідомили про злочин. Однак вже через декілька хвилин вони отримали дзвінок від чоловіка, який представився співробітником райвідділку, і повідомив, що ніхто виїжджати на місце злочину не збирається, і опитувати свідків будуть лише безпосередньо в райвідділку", - йдеться в повідомленні.

Наразі Борис перебуває в лікарні. Гей-альянс Україна повідомляє, що це вже другий напад на Золотченка за цей рік. Кримінальне провадження за фактом його побиття у січні було закрито через "відсутність підозрюваних".

Разом з тим, народний депутат Ігор Мосійчук на своїй сторінці в Facebook у суботу фактично закликав до насильницьких дій щодо представників ЛГБТ-спільноти. Втім, пост з'явився близько 20 години – тобто вже після того, як на Золотченка було скоєно напад.

"Негідники-збоченці ніяк не заспокояться і готують свій гей-парад в місті Кривий Ріг. Громада проти, а вони готують. Сподіваюсь, сурові криворізькі шахтарі наваляють цим соросівським шісткам по саме не можу", - писав Мосійчук.

Хто б сумнівався: Міжнародні експерти знайшли порушення в справі Коломойського

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:27

У справі бізнесмена Ігоря Коломойського, який знаходиться під вартою за підозрою у заволодінні коштами «Приватбанку», є порушення одразу трьох статей Європейської конвенції з прав людини (ЄКПЛ). Такого висновку дійшли експерти моніторингової місії IAC ...

У фінському місті на кордоні з Росією зрізали прапор України

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:59

Український прапор, що майорів перед мерією фінсько міста Лаппеєнранта, за останній тиждень двічі зазнав вандалізму. Про це повідомляє Yle, передають Патріоти України. Невідомі обрізали мотузки, на яких тримався прапор, після чого він опинився на земл...