У Китаї понад півтора мільйона в'язнів пустили на органи, - доповідь правозахисників

В основному серце, печінку та інші органи вилучають у прихильників Фалуньгун - поширеної в Китаї практики, прихильники якої ведуть здоровий спосіб життя, не вживають алкоголь і не приймають ліків, і їх органи вважаються дуже здоровими.

У Китаї органи арештантів використовуються для трансплантації. Фото: iz.com.ua.

У доповіді, підготовленій колишнім держсекретарем Канади Девідом Кілгуром, правозахисником Девідом Мейтасом і журналістом Етаном Гутманом, стверджується, що щорічно китайські хірурги виконують від 60 тис. до 100 тис. трансплантацій органів ув'язнених, незважаючи на заяви влади про припинення даної практики ще два роки тому. Про це пишуть Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Відзначається, що в основному серце, печінку та інші органи вилучають у прихильників Фалуньгун - поширеної в Китаї медитативної практики. Її послідовники піддаються гонінням з боку влади протягом багатьох десятиліть.

Офіційно китайський уряд заявляє про 10 тис. операцій з трансплантації органів щорічно. Однак автори вважають, що ця цифра істотно занижена. У свою чергу, в МЗС країни заявили, що ці дані є «уявними і безпідставними» і «не мають ніякої фактичної основи».

У минулому році з'явилася інформація, що Китай як і раніше використовує органи в'язнів для пересадки, не дивлячись на заяви представника міністерства охорони здоров'я про те, що в країні відмовляться від цієї практики.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

В Україні очікується зміна погоди на вихідних: Синоптики озвучили детальний прогноз

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:24

На вихідних в Україні нарешті відступлять заморозки й почне поступово теплішати. Так, в областях температура повітря в денні години зросте до +17+24 градусів, передають Патріоти України. Як свідчать дані Укргідрометцентру, у більшості областей очікуєт...