У Люка Бессона знімуть фільм про загибель "Курська", режисер - призер Канн, сценарист - автор "Врятувати рядового Райана"

В основу сценарію ляже книга, яка ставить під сумнів офіційну версію трагедії.

Томас Вінтерберг. Фото: AFP.

Томас Вінтерберг прийде на зміну режисерові Мартіну Зандвліету, якого кіностудія вирішила замінити, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Вінтерберг - данський режисер, лауреат Каннського кінофестивалю, відомий перш за все картиною «Торжество». У 1998 році вона була номінована на «Золоту пальмову гілку» Каннського фестивалю, і, крім того, отримала престижний Приз журі фестивалю.

Фільми Вінтерберга брали участь в програмах Берлінського та Московського кінофестивалів і були номіновані на різні міжнародні премії. Вінтерберг був одним з тих, хто підписав маніфест «Догма 95» Ларса фон Трієра, який свого часу проголошував нові правила зйомок кіно: відмова від реквізиту та декорацій, музичного супроводу, зйомки виключно ручною камерою.

Робота над фільмом про «Курськ» почалася в серпні минулого року. Мова в картині піде про вибух на борту атомного підводного човна «Курськ», який трапився в Баренцовому морі 12 серпня 2000 року.

В основу сценарію фільму буде покладено книгу Роберта Мура «Час помирати: нерозказана історія трагедії «Курська ». Одна з основних ліній книги - поведінка під час трагедії президента Росії Володимира Путіна. На думку автора книги, керівництво Міноборони ввело Путіна в оману щодо ситуації на човні, і це вплинуло на процес порятунку підводників. Зокрема, в книзі стверджується, що багато моряків залишалися живими близько трьох діб після аварії, хоча за офіційною версією всі вони померли набагато раніше.

Вибух на борту атомного підводного човна «Курськ» стався під час навчань у Баренцовому морі 12 серпня 2000 року. Рятувальні роботи, що тривали 10 днів, виявилися безрезультатними: весь екіпаж «Курська» в складі 118 осіб загинув.

Раніше повідомлялося, що автором сценарію по книзі стане Роберт Родат, який свого часу написав сценарій фільму «Врятувати рядового Райана».

Легенда Динамо став персоною нон ґрата в Українській асоціації футболу

понеділок, 29 квітень 2024, 22:44

Легендарного ексгравця київського Динамо Анатолій Дем’яненка не пустили в Будинок футболу, повідомив журналіст Ігор Циганик на YouTube-каналі FootballHub, передають Патріоти України. За словами Циганика, це неприйнятне ставлення з боку УАФ до легенди у...

Кажуть, що причина була поважна: В Одесі співробітники ТЦК заштовхали чоловіка в мікроавтобус

понеділок, 29 квітень 2024, 22:29

У Мережі поширюється відео нібито з Одеси, на якому видно, як чоловіки у військовій формі заштовхують іншого чоловіка в мікроавтобус. В Одеському ТЦК заявили, що на кадрах затримують громадянина-втікача. Про це йдеться в заяві Одеського обласного ТЦК і...