У Литві люди знаходять в поштових скриньках "запрошення переселитися до Росії" (фото)

В паперових брошурах були вказані посилання на інтернет-сайти, контактна інформація російського посольства, і таблиці, в яких – порівняння деяких цін.

Вільнюс. Фото: відкриті джерела

Жителі Вільнюса отримують на свої поштові скриньки листівки із запрошенням переселятися до Росії, де зазначено, що рівень життя в Калінінградській області вище, ніж у Литві. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Delfi.lt.

Минулого тижня вільнюсці були здивовані, знайшовши в поштових скриньках брошури з написом "Росія" і російським прапором. "Найдивніше, що в паперових брошурах були вказані посилання на інтернет-сайти, контактна інформація російського посольства, і таблиці, в яких – порівняння деяких цін", - сказано в повідомленні.

Приміром, кВт/год електроенергії в Литві вартий – 0,12 євро, в Росії – 0,04 євро. Порівнюються і ціни на бензин: В Литві літр коштує близько євро, а в Росії – 0,5 євро. Крім того, зазначено, що в Калінінграді менше доведеться платити за комунальні послуги – 70 євро в самий холодний місяць, а в Литві - 280 євро.

Стверджується також, що ціни на товари першої необхідності в Литві у два рази вище, а при тому, що середня зарплата статистичного жителя Литви вище - близько 500 євро, а в Росії - 430 євро, в Литві купівельна спроможність нижче.На іншій сторінці порівнюються статистичні дані вже не Литви і Калінінградської області, а Литви та Росії, тільки чомусь за різні роки.У економістів такі висновки викликали посмішку. Наприклад, старший економіст Swedbank Неріюс Мачюліс назвав дані вибірковою статистикою, яка до того ж неточна. "Це називається "як брехати за допомогою статистики", порівняння цін вибіркове.

Посольство Росії визнало, що це воно поширює брошури, і це частина державної програми зі сприяння добровільному переселенню до Російської Федерації співвітчизників, які проживають за кордоном, затвердженої президентом РФ Володимиром Путіним у 2006 році. Працівник посольства заявила, що програма успішно здійснюється, однак згідно зі статистикою, в Литві ця програма провалилася.

У кращих "скрепних традиціях": Уродженець Чечні програв жорстким нокаутом, але його команда побила переможця (відео)

вівторок, 23 квітень 2024, 23:42

У Відні, Австрія, відбувся вечір боксу, який завершився грандіозним скандалом, повідомляють Патріоти України. У рингу зійшлися уродженець Росії Мансур Ельсаєв (18−1, 16 КО), який виступає під прапором Австрії, і кубинець Карлос Альберто Ламела (8−3, 5 ...

На гомілках була важка плита: У Німеччині знайшли могилу "зомбі" бронзового століття (фото)

вівторок, 23 квітень 2024, 23:28

Археологи, які ведуть розкопки у Східній Німеччині, виявили могилу віком 4200 років недалеко від Оппіна в Саксонії-Ангальт. У ній був скелет людини, яку вважали зомбі. Ця могила проливає світло на забобони європейців бронзового століття, зазначають Пат...