"У мене одне громадянство, іншого не треба": Джамала жорстко відповіла на пропозицію окупантів

"Там де є політика – немає почуттів. А в музиці все навпаки" - розповіла співачка про пісню.

Джамала під час прес-конференції у Києві. Фото:http://www.radiosvoboda.org/

На першу офіційну прес-конференцію Джамали у Києві зібралися представники українських та іноземних ЗМІ. Її зустріли оплесками. Про це пише Радіо Свобода, інформують Патріоти України.

Одне із перших запитань, яке поставили журналісти: про ставлення Джамали до пропозиції Росії про надання їй іншого громадянства. Співачка відповіла коротко: "В мене одне громадянство, дякую, мені іншого не треба".

Окрім цього, в російських ЗМІ раніше закидали, що її пісня є політичною. Її позицію запитали журналісти під час прес-конференції. Джамала заявила, що не пов’язує свою пісню "1944" із політикою. Вона каже, що в політиці немає почуттів, а в музиці навпаки – є.

"Мені трішки сумно, що цю пісню пов’язують саме з політикою. Для мене це, перш за все, музичний витвір. Прошу пробачення, що це сама кажу, але я вкладала туди свою душу. Ви знаєте, там де є політика – немає почуттів. А в музиці все навпаки" – каже співачка.

Днем раніше президент України Петро Порошенко присвоїв Джамалі звання Народної артистки України. Переможниця відреагувала дещо з іронією і згадала Джексона та Вітні Х’юстон у своїй відповіді. Вона сказала, що їй це смішно, хоч і приємно.«Я люблю Майкла Джексона і Вітні Х’юстон без усіляких регалій. Мені здається, що музиканти й артисти повинні бути по-справжньому народними» – наголосила Джамала.

Витрачені кошти

Також на прес-конференції продюсер Джамали Ігор Тарнопольський назвав точну суму, яка була витрачена на виступ України на «Євробаченні-2016».«Ми хотіли би озвучити реальний бюджет поїздки. Це 3 мільйони 123 тисячі гривень. Із них 1 мільйон 800 гривень виділив телеканал СТБ. Іншу частину бюджету «закрили» люди, які побажали залишитися інкоґніто», – сказав Тарнопольський.

Всі спецефекти та світлове шоу виступу були придумані в Україні. Про це на прес-конференції розповів Юрій Костенко, керівник студії Front Pictures. Він зауважив, що основна підготовка світлового шоу готувалася в Україні, і вже повний, готовий пакет проекту надали організаторам «Євробачення», які реалізували задумане українцями.

«Організатори «Євробачення» надсилають схеми, з яких чітко зрозуміло, як виглядає сцена, де розташовані екрани тощо. Те, що ви бачили як результат – це робота української команди і технічного персоналу «Євробачення». Проте вся креативна та технічна частина на рівні підготовки виконувалася в Україні» – наголосив Юрій Костенко.

Проте, на початку прес-конференції трапився незрозумілий момент. Ймовірно, техніки допустили помилку під час виходу Джамали до преси. В той момент звучала пісня представника Росії Сергія Лазарєва, а на проекторі демонстрували відеоролик із «Ютуба», де оголошують фінальні результати і озвучують переможця «Євробачення-2016».

Як відомо, українська виконавиця кримськотатарського походження Джамала (Сусанна Джамаладінова) перемогла на пісенному конкурсі «Євробачення», фінал якого відбувся в столиці Швеції Стокгольмі у ніч на 15 травня, із піснею «1944», що розповідає про масову депортацію кримськотатарського народу до Середньої Азії 1944 року. Друге місце на конкурсі зайняла Австралія, третє – Росія.

Дослідження показало: Вчені нарешті розгадали таємницю Бермудського трикутника

понеділок, 29 квітень 2024, 16:22

Ділянка моря між Флоридою, Пуерто-Ріко та Бермудськими островами широко відома як Бермудський трикутник. Таку назву він отримав у ХХ столітті, коли його почали пов'язувати із загадковими зникненнями літаків та човнів. Багато років стверджується, що к...

Навіть якщо є відстрочка? Чи будуть після уточнення даних у ТЦК відправляти на ВЛК

понеділок, 29 квітень 2024, 15:56

Після набрання чинності нового закону про мобілізацію (18 травня) військовозобов’язані громадяни повинні прибути до ТЦК для уточнення своїх даних, передають Патріоти України. Після цього вони однозначно будуть направлені на ВЛК, навіть якщо їм надають...