"У Москві користувався невидимим чорнилом для контактів з MI6": Розкрито секретні дані про Скрипаля

Екс-розвідник розповів британському журналісту Урбану, що йому досить було зустрітися з колишніми товаришами по службі і запитати, як у них справи.

Сергій Скрипаль. Фото: соцмережі.

Колишній російський шпигун Сергій Скрипаль здобував дані для британської розвідки вже після приходу до влади в Росії Володимира Путіна. Про це пише у своїй книзі "Справа Скрипаля" (The Skripal Files) журналіст ВВС Марк Урбан. У ній він посилається на розповіді самого колишнього розвідника, передають Патріоти України із посиланням на "Комсомольскую правду".

"Коли до влади прийшов Путін і взяв роботу ФСБ під особистий контроль, почавши "тиснути" зрадників, у Скрипаля все ще залишалися лазівки для отримання корисних даних. Екс-розвідник розповідав Урбану, що йому досить було зустрітися з колишніми товаришами по службі і запитати, як у них справи", — йдеться у переказі книги.

При цьому наголошується, що таку інформацію Скрипаль передавав у Лондон аж до 2004 року. Це відбувалося під час "ділових поїздок" або сімейних відпусток в Іспанії, Португалії, на Мальті і в Туреччині.

Автор книги стверджує, що за чотири роки таких зустрічей було сім або вісім. За кожну Скрипаль отримував 3 тисячі доларів. "Перебуваючи у Москві, Скрипаль користувався невидимим чорнилом для контактів з MI6. Коли його дружина Людмила з донькою Юлією їхала у відпустку, Сергій передавав через неї "подарунок", — уточнює Урбан.

"Це сигнал, що надурили": Військовий-нардеп розніс позицію влади щодо демобілізації в Україні

субота, 20 квітень 2024, 17:30

Відсутність закону про демобілізацію демотивує українських військовослужбовців. Якщо влада встановить бодай якісь, але чіткі терміни для демобілізації, то це навпаки спрацює в плюс та додасть бойової наснаги Збройним силам України. Про це телеканалу "Е...

На відео вбивства поліцейського у Вінницькій області є наші військовослужбовці - Сухопутні війська ЗСУ

субота, 20 квітень 2024, 17:02

На відео з Вінницької області, на якому зафіксована перевірка поліцейськими автомобіля і стрілянина, внаслідок якої один поліцейський загинув і одиндістав поранення, є військовослужбовці однієї з частин Сухопутних військ Збройних сил України. Про це ві...