"У нас лікувалися росіяни. Це не просто громадяни. Це були кадрові військові російської армії" - медсестра, екс-заручниця бойовиків

У лікарні окупованого Докучаєвська лікувалися і рядові російської армії, і кадрові офіцери РФ, наголосила жінка.

Галина Гайова. Фото:fakty.ua

У міській лікарні окупованого Докучаєвська Донецької області лікувалися кадрові російські військовослужбовці. Про це в інтерв'ю Главреду повідомила звільнена в результаті обміну заручниками медсестра Галина Гайова, передають Патріоти України.

Бойовики затримали її восени 2016 року, звинувативши в шпигунстві на користь України. Жінка не приховує, що допомагала українським спецслужбам.

"Я дійсно мала доступ до такої інформації, яку терористи приховували. Наприклад, у нас лікувалися росіяни ... Це не просто громадяни. Це були кадрові військові російської армії. Я навіть прізвище одного з них пам'ятаю: Олександр Набієв. Він з Амурської області. Офіцер. Хлопцеві відірвало ногу. Він пішов у розвідку і підірвався на розтяжці", - розповіла Гайова.

Вона згадала, що росіянину було 33-34 роки і він говорив, що військовий і "нічого робити більше" не вміє.

"Гарний хлопець. Видно, що не ось ці бродяги "ДНРівці", які ходили в подертих шкарпетках, гумових шльопанцях або чоботях. Цей був у формі, на ньому чисті шкарпетки, білосніжна майка ... Що там говорити?" - розповідає екс-заручниця.

За її словами, мати Набієва знала, що син служить, "але не знала, що на Донбасі".

"І не один він такий був ... І рядові були. Але у всіх цих рядових забирали документи. І коли такий надходив до нас з пораненням, до нього приходили і говорили, що він вже не служить, з учорашнього дня - звільнили. Коли людина вже без ноги або руки. Той кричав: "Як, не служу, як?" А ось так виходить. Там така практика була", - зазначила Гайова.

За її інформацією, серед тих, хто надходив до лікарні Докучаєвська під час активних бойових дій на Донбасі, - буряти і мордвини (РФ).

Галина Гайова - старша медсестра пологового відділення лікарні в Докучаєвську. У листопаді 2017 року засуджена до 10 років колонії за звинуваченням в "шпигунстві на користь іноземної держави".

Посол розповів, як змінилося ставлення Ізраїлю до українських біженців за останні два роки

п’ятниця, 19 квітень 2024, 1:45

Ізраїль став набагато відкритіший до співпраці з Україною. Українським біженцям надається безпрецедентна допомога, зокрема їм продовжують туристичні візи та дали право на роботу. Про це в інтерв’ю "Главкому" розповів посол України в Ізраїлі Євген Корні...

Безпрецедентний жест щодо іноземця: Зеленський нагородив орденом "За заслуги перед Україною" Алена Делона

четвер, 18 квітень 2024, 22:08

Президент України Володимир Зеленський нагородив легенду французького кіно Алена Делона орденом «За заслуги перед Україною». Про це повідомив посол України у Франції Вадим Омельченко у соцмережах, а також на французькому телебаченні, передають Патріоти...