У Нідерландах виявили забуте підземне місто нацистів (фото)

У передмісті Гааги знаходиться підземний бункер - сховище нацистів розраховувалося на 3,3 тисячі солдатів СС, вміщало в себе приміщення для житла, склади, сауни, їдальні.

У Нідерландах знайшли підземне місто нацистів. Фото: Daily Mail.

Фотограф Сольвейг Грозе особисто відвідав величезний підземний бункер нацистів, який залишився під землею колись рибальського містечка в Схевенінген в Нідерландах - передмісті Гааги, який сьогодні є курортним, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.
Бункер, планування і масштаби якого швидше нагадують невелике підземне місто, було побудовано в 1942 році з ініціативи рейхскомісара Нідерландів Артура Зейсс-Інкварта. Сховище розраховувалося на 3,3 тисячі солдатів СС, вміщало в себе приміщення для житла, склади, сауни, їдальні.

Історики відзначають, що війська Адольфа Гітлера вторглися в Нідерланди в травні 1940 року, через п'ять днів країна капітулювала і була звільнена союзниками лише в в травні 1945-го.

Будувалися бункери голландськими в'язнями і німецькими армійськими інженерами. Відзначається, що на території нідерландських міст було споруджено багато подібних бункерів, багато хто з них знайдено лише через роки після закінчення війни.
Сьогодні частина нацистського міста переобладнано під військовий музей і є відкритою для туристів.


В Україну після потепління увірветься нова хвиля холоду: Синоптикиня розповіла, чого чекати

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:56

На вихідних 30-31 березня в Україні очікується тепла весняна погода, подекуди стовпчики термометрів піднімуться до +25 градусів. Скрізь без опадів, світитиме сонце. А з вівторка та середи очікується нова хвиля похолодання, передають Патріоти України. Т...

Прогноз невтішний: Наскільки скоротиться населення України до 2051 року - прогноз демографів

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:56

До 2041 року населення України може скоротитися до 28,9 млн, а до 2051 року на 25,2 млн. Причиною усьому є демографічні виклики та загрози. Такий прогноз зробив Інститут демографії та проблем якості життя Національної академії наук України, повідомляє...