У Німеччині включили "штучне Сонце" (фото)

Пристрій, що складається із 149 ксенонових ламп, здатний генерувати температуру в 3500 градусів Цельсія і має допомогти вченим у створенні екологічного палива.

Німецькі вчені включили "штучне Сонце". Фото: interfax.ru.

Німецькі вчені в четвер 23 березня включили «найбільше в світі штучне сонце», повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

За задумом творців, пристрій повинен допомогти в розробці більш екологічних видів палива.

Штучне сонце, яке отримало назву Synlight, складається з 149 світильників, з'єднаних в конструкцію, що нагадує бджолині стільники. Німецькі вчені використовували ксенонові лампи, які традиційно є джерелом штучного денного світла в приміщеннях.

Synlight знаходиться в Інституті дослідження Сонця в місті Юліх в 30 км від Кельна. Пристрій здатний генерувати температуру в 3500 градусів Цельсія. Це штучне сонце може синтезувати випромінювання в 10 тисяч разів більше, ніж отримує така ж ділянку землі при природному денному світлі.

Як відзначають вчені, якби людина зайшла в кімнату при включеному Synlight, вона б відразу ж згоріла. У зв'язку з цим експерименти проводяться в спеціальній захищеній лабораторії.

Вчені використовують здатність пристрою генерувати такі температури при вивченні нових методів отримання водню, який багато дослідників називають паливом майбутнього. Водень не існує в природі сам по собі, і його необхідно отримати з води. Але процес вимагає великих витрат електрики, і дослідники сподіваються обійти цю проблему, використавши енергію Сонця.

Творці Synlight розраховують після експериментів зі штучним світлом розробити спосіб концентрувати природне сонячне світло в кількостях, достатніх для виробництва водневого палива.

Поки ж вони будуть працювати з штучним сонцем, яке обійшлося в 3,5 млн євро і за чотири години роботи використовує стільки електрики, скільки сім'я з чотирьох осіб використовувала б протягом року.

Частині українців можуть списати борги за газ: Ось що потрібно зробити

п’ятниця, 3 травень 2024, 11:28

У наші нелегкі воєнні часи нерідко виникають ситуації, коли люди виїжджають за кордон чи в іншу область. Або ж залишаються вдома, але мають іншу нерухомість, яка стоять пусткою, передають Патріоти України. Виявляється в подібних випадках українці мож...

"Законом передбачено": У Генштабі повідомили, кому з чоловіків потрібно йти до ТЦК

п’ятниця, 3 травень 2024, 11:22

Всі чоловіки віком від 16 до 60 років повинні прийти до Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, аби оновити свої військово-облікові дані. Про це в інтерв'ю NV заявив представник Генерального штабу ЗСУ, полковник Юрій Глущенко, ...