У Норвегії помер відомий український музикант

У 1990-х роках Михайло Альперін, Аркадій Шіклопер і Сергій Старостін організували тріо, яке стало популярним джазовим ансамблем у Західній Європі.

Михайло Альперін. Фото: соцмережі.

В Осло (Норвегія) помер відомий український джазовий піаніст Михайло Альперін. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив музикант Андрій Кондаков, передають Патріоти України.

«Сьогодні не стало Михайла Альперіна. Ми дізналися про це від Ліни Петрової. Три місяці тому ми провели разом два дні у них в гостях в Осло», - написав він.

Михайло Альперін навчався в Кам’янець-Подільській школі. Закінчив 1976 року музичне училище у місті Бєльці. У 1990-х роках Михайло Альперін, Аркадій Шіклопер і Сергій Старостін організували тріо, яке стало популярним джазовим ансамблем у Західній Європі.

З початку 1990-х жив в Норвегії, був викладачем Вищої музичної школи в Осло. Викладав джазове фортепіано, сольфеджіо та імпровізацію. Виступав на європейських джазових фестивалях.

Андрій Кондаков також оприлюднив відео корейського блюзу у виконанні Альперіна, зазначивши, що воно, можливо, останнє.

Дружина Сенцова очолила український офіс Amnesty International

п’ятниця, 26 квітень 2024, 22:32

Юристка та громадська активістка Вероніка Вельч, яка родом з Франківська, очолила український офіс міжнародної організації Amnesty International. Про це Вероніка Вельч повідомила у фейсбук, передають Патріоти України. "Долучаюсь до міжнародного правоза...

ДТП за участі голови райдержадміністраці в Броварах: У поліції розповіли подробиці (фото, відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:44

Голова райдержадміністрації Броварів Володимир Майбоженко влаштував ДТП на пішохідному переході під Києвом. Попередньо відомо, що посадовець районної військової адміністрації не зупинився на забороняючий сигнал світлофору та скоїв наїзд на пішоходів. ...