У Польщі закон це забороняє?: Польський прикордонник оштрафував українців за тризуб на авто (фото)

У прес-службі Бещадського відділу прикордонної служби Польщі пообіцяли вивчити цей інцидент.

Автомобіль подружжя. Фото:http://zaxid.net/

Українське подружжя оштрафували на польському кордоні за наклейку з тризубом на їхньому автомобілі. Прикордонник вимагав у подружжя з Добромиля, яке тепер мешкає у французькому Бордо, зняти український символ з їхнього авто, інформують Патріоти України з посиланням на Zaxid.net.

Інцидент стався на пункті пропуску через кордон Смільниця-Кросцєнко ще 25 листопада, а стаття про інцидент згодом вийшла у газеті "Високий Замок".

"Польський прикордонник, глянувши на наше авто, відразу заметушився, – розповіла "Високому Замку" Світлана Проник. – Він вказав на тризуб на багажнику. Мовляв, у Польщі закон це забороняє. Чоловік здивувався, адже тризуб не створює аварійної ситуації, нікому не заважає.

Тоді прикордонник приніс книжечку із польським законом про дорожній рух, зачитав пункт, який не дозволяє розміщення на транспортному засобі знаків, які належать іншій державі, а не тій, в якій машину було зареєстровано. Прикордонник декілька разів повторив: або ви знімаєте тризуб, або я виписую штраф!".

Українці відмовились знімати наклейку з автомобіля і були оштрафовані на 100 злотих за наклейку тризуба на автомобілі (650 гривень).

За словами подружжя, вони часто перетинають своїм автомобілем українсько-польський кордон, але з вимогою зняти наклейку з тризубом зіткнулися вперше.

У прес-службі Бещадського відділу прикордонної служби Польщі пообіцяли вивчити цей інцидент. Варто нагадати, що тризуб є офіційним державним гербом України, його зображення є складовою частиною усіх номерів зареєстрованих в Україні автомобілів.

Він обертається назад: Над Оклахомою пронісся ультрарідкісний торнадо (відео)

субота, 4 травень 2024, 16:44

В Оклахомі у вівторок (30 квітня) сталося щось дивовижне — утворилося два дивні торнадо, один з яких був ультрарідкісний, що обертається назад, інформують Патріоти України. Торнадо, що обертається назад, виникло внаслідок потужної грози, яка утворилася...

Вже з 4 травня: ​В Україні ввели новий знак для авто

субота, 4 травень 2024, 16:15

Починаючи з 4 травня набирає чинності постанова, що на всіх автомобілях, які використовуються у якості транспорту для практичної підготовки та складання іспитів, мають змінити позначку. Про це йдеться у постанові Кабінету Міністрів України №1128 від 27...