У Росії істерика? Отже, ми все робимо правильно: Міністр юстиції розповів про ознаки успішності інтернет-санкцій

Павло Петренко прокоментував скарги РФ у СОТ щодо заборони російських інтернет-сервісів в Україні, наголосивши, що ми маємо право робити такі обмеження, і ці обмеження стосуються національної безпеки.

Павло Петренко. Фото:http://www.dsnews.ua/Скарга Росії у Світову організацію торгівлі на українські санкції – яскрава ознака ефективності блокування російських інтернет-сервісів в Україні. Про це заявив журналістам у понеділок міністр юстиції України Павло Петренко, передають Патріоти України з посиланням на Інтерфакс.

"Наша позиція дуже чітка: ми маємо право робити такі обмеження, і ці обмеження стосуються національної безпеки. Якщо Росія істерить про те, що їхні економічні права порушені тим, що ми ввели чергові санкції і заблокували частину..., яка контролюється ФСБ ("ВКонтакте", "Одноклассники" – ред.), то, напевно, ці санкції ефективні, якщо Росія так збудилася через цей крок української влади", - сказав він.

Міністр додав, що скарги Росії у СОТ отримають належну юридичну оцінку з боку України, так само як і від членів міжнародної організації.

Як повідомлялося раніше, 15 травня президент Петро Порошенко своїм указом ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони від 28 квітня, яким передбачено блокування російських поштових сервісів Mail.ru, Yandex.ru і Yandex.ua, російських соціальних мереж "Одноклассники" та "Вконтакте", пошуковика Yandex і супутніх сервісів.

У відповідь на це Росія направила в орган із вирішення суперечок Світової організації торгівлі запит на проведення консультацій у зв'язку з обмеженнями відносно РФ, що були запроваджені Україною.

Тато чи мама? Вчені пояснили, від кого діти успадковують розумові здібності

четвер, 28 березень 2024, 18:30

Інтелект, як і інші здібності дитини визначається спадковими факторами та неспадковими факторами. Як стверджують вчені інтелект - це лише на 40–60% спадковість, решта залежить від впливу середовища. Науковців давно цікавило питання, хто в цих відсотках...

Шокуючий інцидент: На Кіровоградщині чоловік відібрав зброю у поліцейського та вистрілив собі у голову

четвер, 28 березень 2024, 17:23

У місті Світловодськ Кіровоградської області чоловік скоїв самогубство, відібравши зброю у поліцейського. Пpо це "Суспільне" повідомила речниця територіального управління Державного бюро розслідувань у місті Миколаїв Ольга Проценко, передають Патріоти...