"У СБУ на мене нічого немає, тому мені залишається тільки чекати провокацій": Актор з РФ Пашинін прокоментував звинувачення комбата УДА

Артист розповів, скільки часу насправді перебував на фронті.

Анатолій Пашинін. Фото:vsim.ua

Російський актор Анатолій Пашинін, який воює на Донбасі в складі добровольчої армії, розповів про те, що СБУ прослуховує його телефони і прокоментував заяву комбата про те, що він перебував на фронті всього кілька місяців. Про це повідомляють Патріоти України

У середу, 3 жовтня відбулося засідання суду у справі бізнесмена і волонтера ООС Олексія Алякіна, який перебуває в міжнародному розшуку за запитом Росії. Актор Анатолій Пашинін виступав у суді як свідок. Після засідання Пашинін заявив, що його телефон прослуховують співробітники СБУ, а також розповів, що йому надходили погрози від одного з працівників спецслужб."Мій телефон прослуховується. Я спеціально говорю в трубку жахливі речі, щоб спецслужби могли використовувати ці записи проти мене, і тоді у мене будуть докази того, що мене прослуховують. Мені погрожував представник СБУ, гомосексуального вигляду юнак з мерзенною такою ходою, з "девіатівною" поведінкою. Він сказав мені, щоб я вішався. я-то готовий, тільки я не повішуся, друже!" - зазначив актор і додав, що у СБУ мабуть на нього нічого немає і він очікує провокацій.

"Якби я був шпигуном, вони б мене вже давно заарештували, якби у них на мене щось було. А оскільки у них на мене нічого немає, мені залишається тільки чекати провокацій", - сказав Пашинін.

У Службі безпеки України здивовані такою заявою і запевнили, що діють виключно в рамках чинного законодавства. "Я не знаю, що штовхало Пашиніна на такі заяви, але я їх вважаю дивними", - розповіла речник СБУ Олена Гітлянська.

Командир батальйону, в якому раніше служив Пашинін, Андрій Гергерт повідомив, що прослуховування бійців - нормальна практика. "Логічно, що СБУ слухає всіх і все, тим більше бійців на передовій, і нічого в цьому поганого немає. Є різні ситуації", - сказав командир 8-го батальйону УДА.

Він зазначив, що до Пашиніна може бути більш пильна увага, бо він на даний момент залишається громадянином РФ. Також Гергерт розповів, що Анатолій Пашинін воював в його батальйоні близько двох місяців.

"Пашинін воював в підрозділі близько двох місяців, а як інформаційний привід - так, він вже рік часу. Він звичайний боєць, не якийсь екстраординарний, і, наприклад, він на передовій був один місяць, а хлопці по три роки вже, як його охарактеризувати? Був чоловік, приїхав з доброї волі, сказав, що хоче воювати. Так, будь ласка, нехай воює. Він більше користі приносить в інформаційній площині для боротьби з РФ", - додав комбат і сказав, що Пашинін зараз знаходиться в Києві, а не на фронті. "Він в Києві, піднімає якусь революцію, рятує там всіх", повідомив Гергерт.

Анатолій Пашинін у відповідь на заяву комбата зазначив, що він перебував на передовій кілька ротацій, а останній раз виїжджав на Донбас в червні 2018 року.

"Що я можу сказати? Сперечатися з тим, скільки я там був, з комбатом? Я там був, і був, звичайно, не два місяці, це навіть можна відстежити. А те, що я якусь революцію влаштовую? Так ніякої революції я не піднімав, я виступив свідком у справі свого друга, який мене врятував. Я звертався за допомогою до комбата, але він відмовився. Що ж, я тоді сам. Нас вивели звідти, останній раз на Донбасі я був у червні - і все. А більше добробати, наскільки я знаю, не воюють", - розповів актор-доброволець.

Джерело: Обозреватель

Інновації, що рятують

п’ятниця, 19 квітень 2024, 12:55

Знов обстріл російськими терористами цивільної інфраструктури. Цього разу в Дніпрі. Треба лиш підтримувати, а не душити українські розробки, і обʼєднувати зусилля для прискорення допомоги, а не потурати політичним ревнощам. Ай-Петрі СВ — перспективний ...

Суд виніс вирок тренеру з Харківщини за згвалтування 11-річного хлопця: Шокуючі подробиці справи

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:44

15 квітня Городоцький районний суд Львівської області виніс вирок керівнику громадської організації “Десантно-спортивний навчально-тренувальний центр” у Чугуєві. Чоловіка визнали винним у розбещенні, сексуальному насильстві та зґвалтуванні 11-річного х...