У Швеції викрали безцінні королівські регалії XVII сторіччя (фото)

Золоті корони, прикрашені бісером, перлами і гірським кришталем, зберігалися в готичному соборі, побудованому на пагорбі біля озера Меларен.

Безцінні королівські регалії вкрали поблизу Стокгольма. Фото: Тhe Guardian.

З кафедрального собору в місті Стренгнес (Швеція) серед білого дня було викрадено державу і корону короля Карла IX і королеви Христини Шлезвіг-Гольштейн-Готторпської, які правили країною на початку XVII століття, повідомляють Патріоти України.

Золоті корони, прикрашені бісером, перлами і гірським кришталем, зберігалися в готичному соборі, побудованому на пагорбі біля озера Меларен в 95 кілометрах на захід від Стокгольма. Близько полудня 31 липня два злодія прийшли у відкритий для відвідувачів собор, розбили вітрину і дістали корони і державу. Після включення сигналізації злодії з видобутком побігли до озера і зникли на моторному човні.
У поліції вважають, що злочинці зникли завдяки великій системі озер. У їх пошуку задіяні човни і вертоліт, але поки затримати злодіїв не вдалося. «1: 0 на їхню користь», - заявив представник шведської поліції Томас Агневік.
Експерти сумніваються, що злочинці зможуть продати настільки унікальні об'єкти. Злодіям загрожує до шести років в'язниці.


Джерело: The Guardian

Чи можна жінкам приходити до церкви в штанах: У ПЦУ дали відповідь

четвер, 25 квітень 2024, 16:30

До храму жінки можуть заходити у штанах. Подібних заборон насправді не існує, повідомили в Православній Церкві України, передають Патріоти України. "Немає в нашій Церкві такої заборони. Та й в інших Православних Церквах світу (окрім МП, очевидно) подіб...

Литва може допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку: Міністр виступив із заявою

четвер, 25 квітень 2024, 16:22

Литва може сприяти Україні в поверненні чоловіків призовного віку. Однак спершу варто дочекатися, як цю процедуру реалізовуватимуть у Польщі. Про це заявив міністр оборони Литви Лаурінас Кащюнас, передають Патріоти України. Очільник литовського оборонн...