​У сім'ї не без виродка: "Киевскую Русь разрушили татары с помощью Московского княжества. Сейчас большой Батый сидит в Кремле", – рідний брат Михалкова попер проти скреп

Андрій Кончаловський, котрий значну частину життя прожив на Заході, якось не стерпів і з критики внутрішньої невлаштованості батьківщини часів Горбачова-Єльцина-Путіна, відізвався про зовнішній вектор останнього режиму, приводячи історичну аналогію.

Андрій Кончаловський з братом не дуже схожіТакі вислови вперше публічно прозвучали ще 2013 року, до того як режим Путіна виявив свою звірину суть на «братній» України. Однак і зараз вони не втратили своєї актуальності. На відміну від європейців, росіяни ніколи не мали суспільної свідомості. Всі новаторські або не схожі з масовим мисленням ідеї сприймаються категорично негативно, заявив відомий митець, зазначають Патріоти України.

При цьому чинна влада, на думку старшого брата Сергія Михалкова, не зможе змінити ситуацію. В інтерв'ю російським ЗМІ він зазначив, що Русь пала через зрадників-колабораціоністів, котрі і визначили харизму Московської держави.

"Вона була зруйнована татарами за допомогою Московського князівства. А в Московському князівстві були абсолютні колабораціоністи", - упевнений кінорежисер .

Варто зазначити, нагадують Патріоти України, що ще перший системний історик Росії Карамзін у підкреслював разючу зміну правителів від Русі Київської до Московської. Якщо перших, навіть напередодні монгольської навали він характеризував як гордих і сміливих вождів, до останнього княжича з купкою дружинників (зразок – билинні богатирі.-ПУ), то Великі князі московськи, принаймні від Івана Каліти, звеличувалися над сусідами підступом та зрадою, наслідуючи найгірші зразки ординської ментальності.

Через століття після повалення ярма росіяни не можуть позбутися від звичної ментальності, незважаючи на спроби Петра I прищепити Росії європейські традиції, продовжує Кончаловський.

"Є великий Батий в Кремлі, під ним - ще десяток ... сьогодні панують Московія, ординський синдром і видимість демократії", - процитував Кончаловський великого російського демократа та мислителя Чернишевського. Нічого на краще ж не змінилося за ці 150-200 років.

На думку режисера, сучасній Росії вдалося остаточно ліквідувати всі європейські традиції з культури, які ще зберігалися в свідомості простих людей.

Джерело

Можна загадувати бажання: На Великдень у небі над Землею пройде найінтенсивніший зорепад століття

п’ятниця, 3 травень 2024, 18:56

Якщо ви коли-небудь хотіли спостерігати, як уламки комети Галлея перетинають верхні шари атмосфери Землі, цей тиждень - ваш шанс.Метеорний дощ (зорепад) Ета-Аквариди буде найбільш насиченим до 10 травня, а пік шоу припаде на передсвітанковий час 5 трав...

Врятувати не вдалося: У Луцьку через отруєння невідомою речовиною помер 2-річний хлопчик

п’ятниця, 3 травень 2024, 17:30

Правоохоронці розслідують смерть дворічної дитини у Луцьку. Попередньо відомо, що хлопчик помер він отруєння невідомою речовиною, передають Патріоти України. Що відомо про смерть дитини. Так, інформація про смерть 2-річного хлопчика у Луцьку надійшла п...