У Сінгапурі інспекторів замінять на роботів: Машина не братиме хабарів, не буде втомлюватися і не жалітиме (відео)

​Робот справляється з роботою в кілька разів швидше, тому що користується термальними сенсорами, лінзами і вже закладеними розрахунками.

У Сінгапурі роботи прийматимуть готові об'єкти на будівництві. Скріншот.

Сінгапурські вчені вирішили питання хабарів на будівництві, запропонувавши приймати готові об'єкти роботам. Вчені впевнені, що від пильних і непідкупних очей машини не вдасться приховати очевидні технічні неполадки, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Людині, щоб переконатися, чи якісно побудована кімната, треба виміряти їй стіни, промацати підлогу, озирнутися, чи немає тріщин. Робот справляється в кілька разів швидше, тому що користується термальними сенсорами, лінзами і вже закладеними розрахунками.

Найголовніше - він не здатний спілкуватися з людьми, яким від нього чогось треба. "Проблема не тільки в хабарах. Йдеться про людську психологію. Інспектор може прийти втомленим, його очі можуть замилитися від одноманітної роботи. Ось треба вам тисячу однакових кімнат перевірити. На черговій ви вже автоматично говорите: нормально тут все", - пояснює інженер Ердал Каякан.

Дані аналізу робота відразу видно на екрані, і вони доступні будь-кому, хто працює над конкретним проектом. Мінімізація людського фактора в такій відповідальній і чутливій сфері, як прийом будівництва, є дуже важливою. Адже тут неуважність або заангажованість може коштувати десятків життів, якщо технічну помилку вчасно не усунули.

"Ми не маємо на меті замінити всіх людей-інспекторів роботами. Ми думаємо, робот візьме на себе очевидні дефекти, а інспектору залишаться більш комплексні проблеми", - говорить Каякан.

Робот заряджається всього дві години, а потім може працювати без перерви півтори доби. Коштує такий електричний інспектор приблизно стільки ж, скільки живому інспектору в Сінгапурі платять на рік - від 40 до 60 тисяч доларів. Однак, швидше за все, цих роботів будуть орендувати, а не купувати. Так буде вигідніше замовникам.

Сеул вимагає у МОК гарантій що таке більше не повториться У Парижі а церемонії відкриття Олімпійських ігор Південну Корею представили як КНДР

субота, 27 липень 2024, 15:30

У Міжнародному олімпійському комітеті попросили вибачення. Під час церемонії відкриття літніх Олімпійських ігор 26 липня у Парижі спортсменів із Південної Кореї оголосили представниками Корейської народно-демократичної республіки, тобто Північної Коре...

Рік полярних сяйв: Астронавт NASA показав приголомшливі кадри з орбітальної станції, що зафіксували дивовижне природне явище (відео)

субота, 27 липень 2024, 15:15

У NASA показали нові кадри з борту Міжнародної космічної станції: на камеру потрапили полярні сяйва, зірки та швидкий метеор. Відео записав астронавт, командир місії SpaceX Crew-8 Метью Домінік, передають Патріоти України з посиланням на Space.com. . ...